Gigi Becali a fost dus, luni, in sala la Completul de cinci judecatori de la instanta suprema pentru judecarea dosarului "Valiza", in care este acuzat de dare de mita, la termenul anterior judecatorii stabilind ca finantatorul FC Steaua sa fie audiat in 27 mai.

Finantatorul FC Steaua, Gigi Becali, a fost adus in jurul orei 11.30 la Inalta Curte de Casatie si Justitie de la Penitenciarul Rahova, unde este incarcerat din 20 mai, dupa ce a fost condamnat definitiv de instanta suprema la trei ani de inchisoare cu executare in dosarul privind schimbul de terenuri cu Ministerul Apararii.

Potrivit MEDIAFAX, Becali a fost tinut in duba, in curtea instantei supreme, aproximativ o ora, pana cand instanta a inceput judecarea dosarului "Valiza".

"Chiar de ma voi duce in ghearele mortii, domnul e cu mine", a spus Gigi Becali la intrarea in sala de judecata, ridicand mainile incatusate deasupra capului.

Completul de cinci judecatori de la instanta suprema continua luni discutiile in dosarul "Valiza", aflat in faza de recurs dupa ce procurorii anticoruptie au atacat decizia de achitare a lui Gigi Becali, Teia Sponte, Alina Florentina Ciul, Victor Piturca si Radu Gheorghe Marino.

Reprezentantii instantei supreme au declarat pentru MEDIAFAX ca pentru termenul din 27 mai Gigi Becali a fost citat la Penitenciarul Rahova.

Gigi Becali ar urma sa dea declaratii in fata instantei, asa cum le-a spus acesta judecatorilor la termenul din 22 aprilie. Becali spunea atunci, la iesirea din sala de judecata, ca ar fi vrut sa le prezinte judecatorilor tabloul ultimilor 12-13 ani din fotbalul romanesc si totodata sa le solicite, la final, ridicarea sechestrului instituit pe cei 1,7 milioane de euro.

Avocatul lui Gigi Becali, Bogdan Vlad, a declarat, la intrarea in sediul instantei supreme, ca se asteapta ca instanta sa respinga recursul procurorilor in dosarul "Valiza".

Intrebat daca este posibil ca instanta sa dispuna o condamnare la inchisoare cu executare, avocatul a spus ca daca au fost doua rasturnari de situatii in celelalte dosare, nu inseamna ca trebuie sa existe si a treia. El a precizat ca, in dosarul "Valiza", Becali nu are cum sa primeasca o condamnare la inchisoare cu executare, intrucat s-au aplicat circumstante atenuante in celelalte dosare si s-a coborat sub minumum special de pedeapsa.

Citeste si:
ÎCCJ a respins recursul în casație formulat de Elena Udrea. Decizia...
ÎCCJ a respins recursul în...

La instanta suprema au mai venit selectionerul nationalei Romaniei, Victor Piturca, si vicepresedintele Consiliului de Administratie al clubului Steaua, Teia Sponte.

De asemenea, managerul general al FC Steaua, Mihai Stoica, a venit la ICCJ, dar acest nu are nicio calitate in dosarul "Valiza".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.