Sportivele Andreea Chitu si Corina Caprioriu au cucerit sambata medaliile de bronz la World Masters de la Tyumen (Rusia), competitie cu premii totale de 200.000 de dolari.

Andreea Chitu a obtinut doua victorii in grupa B a categoriei 52 de kilograme, in fata sportivelor Nodoka Tanimoto (Japonia) si Bundmaa Munkhbaatar (Mongolia), gratie carora s-a calificat in semifinale.

In penultimul act, Chitu a fost invinsa de Majlinda Kelmendi (Kosovo) si a intrat in recalificari, pentru medalia de bronz. Andreea Chitu a invins-o pe finlandeza Jaana Sundberg si a cucerit medalia de bronz.

La categoria 57 de kilograme, Corina Caprioiu a obtinut o victorie in grupa C, cu Jovana Rogici (Serbia), dar apoi a fost invinsa de Anzu Yamamoto (Japonia) si a intrat si ea in recalificari. Caprioriu s-a impus in fata lui Ketleyn Quadros (Brazilia), reusind sa urce si ea pe cea de-a treia treapta a podiumului.

La World Masters participa cei mai buni 16 judoka din fiecare categorie, conform topului mondial din luna mai.

Premii totale sunt de 200.000 de dolari, fiind impartite astfel: locul I-6.000 dolari, II-4.000, III-cate 2.000, plus doua premii speciale, oferite atat in concursul masculin, cat si in cel feminin, „Ippon of the day” – cate 1000 de dolari, scrie mediafax.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.