FIFA a sanctionat Federatia Romana de Fotbal cu 20.000 de franci elvetieni (16.000 de euro) pentru incidentele provocate de fanii romani la meciul cu Olanda de la Amsterdam, din preliminariile CM 2014.

"Federatia Romana de Fotbal a fost sanctionata de Comisia de Disciplina a FIFA cu o amenda de 20.000 CHF (n.r. - circa 16.000 de euro) si cu plata cheltuielilor de judecata, in valoare de 2.000 CHF, din cauza comportamentului necorespunzator al propriilor suporteri cu ocazia jocului Olanda - Romania, disputat la Amsterdam in ziua de 26 martie, in cadrul preliminariilor Cupei Mondiale FIFA 2014", a anuntat FRF, potrivit mediafax.ro.

Totusi, oficialii federatiei considera ca nu au existat fapte care sa fi justificat deschiderea procedurii disciplinare si au anuntat ca vor face apel la decizia Comisiei de Disciplina.

In urma cu o luna, Mircea Sandu anunta ca FIFA a deschis o actiune disciplinara impotriva FRF, ca urmare a unei reclamatii a UDMR.

La meciul Olanda - Romania, scor 4-0, suporterii romani au afisat un banner pe care scria: "Acum, pentru o carpa aprinsa il vreti arestat / Dupa ce atatia ani de zile, zambind, ati tolerat / Terorismul etnic al UDMR ca politica de stat".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.