Ionut Tanasoaia, agresorul baschetbalistului american Chauncey Hardy, care a murit dupa ce a fost lovit cu pumnul in fata, in urma unei altercatii intr-un club din Giurgiu, in 2011, a fost condamnat, joi, la sapte ani de inchisoare cu executare de Tribunalul Giurgiu.

Instanta l-a condamnat pe Ionut Tanasoaia, zis Gipsy-Gypsanu, in prezent detinut in Penitenciarul Giurgiu, la sapte ani inchisoare pentru loviri cauzatoare de moarte si trei ani interzicerea unor drepturi.

Tribunalul Giurgiu l-a mai condamnat pe Tanasoaia la un an si opt luni inchisoare pentru ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea ordinii si linistii publice, acesta urmand sa execute, daca aceasta condamnare ramane definitiva, pedeapsa cea mai grea, de sapte ani de inchisoare.

Instanta a mai decis ca Ionut Tanasoaia sa ramana in arest, acesta fiind incarcerat din 10 octombrie 2011.

Totodata, instanta a dispus ca lui Ionut Tanasoaia sa ii fie prelevate probe biologice, in vederea introducerii profilurilor genetice in Sistemul National de Date Genetice Judiciare. Tribunalul Giurgiu a constatat ca mama baschetbalistului american, Olamae Hardy, nu s-a constituit parte civila in acest dosar.

"Constata ca in ceea ce priveste partile civile Consiliul Local al Municipiului Giurgiu si Spitalul Clinic de Urgenta Bagdasar Arseni Bucuresti exista autoritate de lucru judecat pe latura civila", se mai arata in decizia Tribunalului Giurgiu, scrie MEDIAFAX.

Sentinta nu este definitiva, putand fi contestata cu apel.

Dosarul in care Ionut Tanasoaia este acuzat de loviri cauzatoare de moarte a fost rejudecat la Tribunalul Giurgiu, in urma unei dispozitii din septembrie 2012 a instantei supreme, care a desfiintat atunci decizia de condamnare la cinci ani de inchisoare.

In 22 februarie 2012, Tribunalul Giurgiu l-a condamnat pe Ionut Adrian Tanasoaia la cinci ani de inchisoare pentru lovituri cauzatoare de moarte, sentinta fiind mentinuta de Curtea de Apel Bucuresti in decizia din 17 aprilie 2012.

Ionut Adrian Tanasoaia, zis Gipsy-Gypsanu, a fost trimis in judecata la inceputul lunii decembrie 2011, in stare de arest preventiv, pentru loviri sau vatamari cauzatoare de moarte si ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea ordinii si linistii publice.

Citeste si:
Stenograme în dosarul de la DNA al familiei Pițurcă. Fostul...
Stenograme în dosarul de la...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.