Liga Profesionista de Fotbal a demarat oficial procedurile pentru a lansa propriile televiziuni, LPF TV si LIGA 1 TV, care ar urma sa emita de la inceputul anului 2014, a declarat vineri, Dumitru Dragomir, presedintele LPF.

Liga Profesionista de Fotbal a solicitat Oficiului de Stat pentru Inventii si Marci inregistrarea marcilor LPF TV si LIGA 1 TV, facand astfel primul pas oficial pentru lansarea propriilor televiziuni.

Cererea de inregistrare a marcilor LPF TV si LIGA 1 TV a fost depusa la OSIM in data de 14 martie 2013. Pentru ambele marci, Liga a solicitat inregistrarea in clasele "Educatie; instruire; divertisment; activitati sportive si culturale", "Telecomunicatii" si "Publicitate; conducerea si administrarea afacerilor; lucrari de birou".

Contactat de MEDIAFAX, Dumitru Dragomir, presedintele LPF, a confirmat intentia de lansare a televiziunilor LPF si LIGA 1 TV. "Eu fac propunerile, dar hotaraste Adunarea Generala, care cred ca va fi in iunie-iulie", a spus Dragomir.

El a mai spus ca Adunarea Generala va decide daca va exista o singura televiziune, pentru care se va alege una din cele doua denumiri LPF TV si Liga 1 TV, sau daca vor exista doua televiziuni cu aceste denumiri.

Totodata, Dumitru Dragomir a precizat ca la proiectul lansarii propriilor televiziuni lucreaza de la inceputul acestui an doua echipe, una din tara si una din strainatate, urmand sa fie depuse solicitari in acest sens la Consiliul National al Audiovizualului, institutia care emite licentele audiovizuale pentru ca un post TV sa poata emite.

"Urmeaza sa depunem si la CNA. Facem actele deocamdata. Suntem in faza incipienta a discutiei, cautam solutii si umblam prin lume sa vedem cum are Franta, cum are Italia, cum are Germania, cum are Austria, cum au tarile din jurul nostru", a explicat Dragomir.

Intrebat daca Liga Profesionista de Fotbal are ca partener un operator de cablu pentru lansarea televiziunilor, Dumitru Dragomir a spus ca Liga va discuta cu cablistii. "Sa vedem daca sunt interesati proprietarii de cablu. Daca sunt interesati, atunci intram intr-un parteneriat cu ei", a mai spus presedintele LPF.

Citeste si:
Gigi Becali va taia salariile jucatorilor dupa suspendarea Ligii 1
Gigi Becali va taia salariile...

Pe de alta parte, Dumitru Dragomir a spus ca televiziunile Ligii Profesioniste de Fotbal nu vor transmite numai meciuri de fotbal.

"Eu eu am planul meu sa rezolv cu Federatia sa luam si Cupa Romaniei, sa luam si Divizia B, sa luam tot, sa facem un contract si cu Federatia Romana de Handbal. Suntem in discutii avansate pentru sporturile de echipa. Vom avea si fotbal si filme artistice si show-uri pe teme sportive. Plus lupte K1, toate felurile de lupte", a spus Dumitru Dragomir.

El a precizat ca, daca Adunarea Generala a LPF ii va accepta propunerile, televiziunile LPF vor emite de la inceputul anului 2014.

De asemenea, Dumitru Dragomir a spus ca televiziunile pot sa fie lansate inaintea organizarii unei noi licitatii pentru drepturile de televizare ale meciurilor din Liga I. Dragomir a precizat ca Adunarea Generala va decide cand va fi organizata licitatia pentru meciurile din Liga I incepand cu sezonul competitional 2014/2015.

Citeste si:
Gino Iorgulescu (LPF), despre ce se întâmplă la Mediaș și Clinceni:...
Gino Iorgulescu (LPF), despre...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.