Fostul presedinte al clubului Dinamo Bucuresti si al clubului Politehnica Iasi Vasile Ianul, internat la Spitalul de Boli Infectioase din Iasi, a murit, miercuri dimineata, in spital.

Potrivit medicilor ieseni, Ianul suferea de obezitate, diabet zaharat, probleme cardiace si renale, transmite MEDIAFAX..

Miercuri dimineata, el a incetat din viata la Spitalul de Boli Infectioase din Iasi, unde fusese internat in urma cu zece zile. In perioada in care a stat in acest spital, Ianul nu a fost constient, fiind mentinut in viata cu ajutorul aparatelor.

Familia fostului sportiv a comunicat ca Vasile Ianul va fi inmormantat la Iasi, in zilele urmatoare.

Slujba de inmormantare va avea loc la Biserica "Sfantul Nicolae" din municipiu, pe care Ianul a sprijinit-o in vremea cand era presedinte la clubul Politehnica Iasi.

Medicii anutasera inca de marti ca starea lui Vasile Ianul, internat la Spitalul de Boli Infectioase din Iasi, era critica, iar rezultatele analizelor au aratat ca acesta suferea de gripa de tip B, si nu de gripa AH1N1, asa cum presupusesera initial medicii.

Directorul Spitalului de Boli Infectioase din Iasi, medicul Carmen Dorobat, declara, cu o zi in urma, ca in cazul lui Vasile Ianul nu s-a confirmat diagnosticul de gripa AH1N1, asa cum se crezuse initial, acesta suferind de gripa de tip B.

"Ne-au venit rezultatele analizelor, nu este vorba de gripa AH1N1, cum s-a presupus initial, ci de gripa B cu encefalita", afirmat mediul Carmen Dorobat.

Potrivit rudelor fostului sportiv, acesta fusese diagnosticat initial cu viroza respiratorie, dar pe fondul altor boli de care suferea au aparut complicatii.

Astfel, Vasile Ianul a facut atac cerebral, apoi a intrat in stop cardio-respirator, fiind tratat la Spitalul de Neurochirurgie, respectiv Institutul de Boli Cardio-Vasculare din Iasi.

Ulterior, pacientul a fost transferat la Spitalul de Boli Infectioase din municipiu, unde se afla si in prezent.

Citeste si:
Un bărbat de 41 de ani a murit după ce a făcut un accident cu ATV-ul
Un bărbat de 41 de ani a...

Medicii ieseni afirmau ca gripa de tip B a agravat problemele de sanatate ale fostului sportiv.

Vasile Ianul a jucat intre anii 1966 si 1974 la Politehnica Iasi, iar in perioada 1981-1985 a fost presedinte al clubului de fotbal din municipiu. Ulterior, timp de noua ani, el a condus gruparea Dinamo Bucuresti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.