Interesul enorm generat de partida Stelei din optimile de finala ale Europa League cu Chelsea a creat o situatie unica in fotbalul romanesc cu privire la vanzarea de bilete si numarul de spectatori de pe stadion. Stelistii anunta ca s-a depasit cu mult capacitatea stadionului, UEFA infirma si da o cifra oficiala mai mica, iar martorii sustin ca realitatea este cu totul alta.

Inainte de partida de pe National Arena, oficialii Stelei sustineau ca recordul de spectatori va fi doborat, in tribune fiind asteptati 55.000 de oameni. Toate biletele au fost vandute in timp record, iar stadionul a fost arhiplin. Dupa meci, cifrele anuntate de diverse parti nu se potrivesc insa.

Arena Nationala are o capacitate de 55.634 de locuri pe scaune, la meciul dintre Steaua si Chelsea fiind ocupate aproape toate, cu exceptia catorva randuri lasate libere ca zona de protectie in jurul suporterilor englezi.

La o prima privire, s-ar putea spune ca in tribune ar fi fost aproximativ 54.000 de locuri ocupate. Numarul de scaune ocupate nu bate insa cu numarul de bilete inregistrate la portile de intrare, prin scanarea la turnicheti a codurilor de bare de pe bilete. Aici, UEFA a anuntat ca au fost inregistrate 50.016 bilete, ceea ce da numarul oficial de spectatori.

Citeste intregul articol pe OnlineSport.ro


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.