Campionul paralimpic Oscar Pistorius, acuzat de uciderea iubitei sale, Reeva Steenkamp, va fi eliberat pe cautiune, judecatorii sud-africani hotarand ca nu sunt suficiente argumente ca exista riscul ca sportivul sa se sustraga de la proces.

Conform prosport.ro, magistratii au fixat cautiunea la 1.000.000 de ranzi sud-africani (85.000 de euro). De asemenea, Pistorius este obligat sa se prezinte de doua ori pe saptamana la Politie.

"Am ajuns la concluzia ca acuzatul a prezentat un dosar ce permite eliberarea sa pe cautiune", a afirmat judecatorul.

Potrivit mediafax.ro, pe parcursul monologului sau, magistratul a mentionat rand pe rand argumentele celor doua parti: "Apararea nu a reusit sa demonstreze in fata curtii ca sunt puncte slabe in dosarul parchetului. (...) De asemenea, parchetul nu a demonstrat ca dosarul contra acuzatului era suficient de solid si incontestabil".

Sud-africanul Oscar Pistorius, intrat in istorie ca primul atlet paralimpic care a participat la Jocurile Olimpice, este acuzat ca si-a ucis iubita, dupa ce a impuscat-o de patru ori in noaptea de 13 spre 14 februarie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.