Echipa Steaua Bucuresti s-a calificat in optimile Ligii Europa, dupa ce a invins, joi, pe Arena Nationala, cu scorul de 4-2 la loviturile de departajare, formatia olandeza Ajax Amsterdam.

Steaua va intalni in optimi echipa engleza Chelsea Londra, detinatoarea Ligii Campionilor.

Dupa 120 de minute de joc, scorul era 2-0, golurile fiind marcate de Latovlevici '38 si Chiriches '76.

La loviturile de departajare, pentru Steaua au inscris Rusescu, Nikolici, Filip si Latovlevici. Pentru Ajax Amsterdam au marcat Eriksen si De Jong si au ratat Schone si Moisander.

1-0: Chiriches paseaza in adancime, Latovlevici preia pe piept la marginea careului de 16 metri, intra in careu si, de la 12 metri lateral stanga, lobeaza mingea peste portarul oaspetilor.

2-0: Chiriches inscrie golul doi al Stelei cu un sut la vinclu, de la aproximativ 25 de metri.

Steaua Bucuresti: Tatarusanu - Rapa, Gardos, Chiriches, Latovlevici - Prepelita (Filip '46) - Ad. Popa, Rusescu, Chipciu, Tanase (Nikolici 66) - Tatu (Parvulescu '77). Antrenor: Laurentiu Reghecampf.

Ajax Amsterdam: Vermeer - Van Rhijn, Alderweireld, Moisander, Blind - De Jong, Poulsen, Eriksen - Cuenca (Boerrigter '70), Sigthorsson (Schone '71), Fischer (Serero '82). Antrenor: Frank de Boer.

Cartonase galbene: Gardos '7, Prepelita '41, Filip '73 / Eriksen '33, De Jong '97, Poulsen '115.

Meciul a fost arbitrat de o brigada italiana, cu Paolo Tagliavento la centru. Tagliavento a fost ajutat la cele doua linii de Andrea Stefani si Lorenzo Manganelli. Asistenti aditionali au fost Luca Banti si Mauro Bergonzi, iar Elenito Di Liberatore rezerva.

La meciul de pe Arena Nationala au asistat aproximativ 45.000 de spectatori, intre care si 500 de fani olandezi, scrie mediafax.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.