Românii au început să primească facturile de regularizare din partea companiei Hidroelectrica.

Hidroelectrica emite facturi de regularizare

Hidroelectrica a început să emită facturile de regularizare pentru certificatele verzi, aferente anului 2022.

”Hidroelectrica a început să emită facturile de regularizare pentru certificatele verzi pentru anul 2022. Facturile cu total negativ (bani de recuperat de la Hidroelectrica) nu au cod de bare”, anunță reprezentanții unui grup de pe o rețea socială dedicat clienților marilor companii de energie.

”Aceste facturi de regularizare pentru certificatele verzi sunt ceva normal și au fost emise și de către foștii dumneavoastră furnizori. Facturile cu sold negativ (pe minus) nu vor avea cod de bare. Trebuie plătite DOAR facturile cu sume pozitive, implicit veți găsi codul de bare trecut pe factură”, explică aceștia.

Hidroelectrica a făcu anunțul. Reprezentanții companiei susțin că firmele de energie electrică sunt obligate să emită astfel de facturi pentru perioada în care clientul este în portofoliu.

”Art. 12. – (1) Regularizarea anuală a contravalorii CV utilizate pentru cota de CV a anului anterior este realizată de către furnizorii de energie electrică după încheierea procesului de facturare a energiei electrice furnizate consumatorilor finali în anul anterior, pe baza citirilor înregistrărilor grupurilor de măsurare a energiei electrice.

(2) În facturile de energie electrică emise consumatorilor finali de către furnizor, regularizarea anuală a contravalorii CV utilizate pentru cota de CV a anului anterior este evidențiată distinct în facturile emise în perioada de regularizare, până la data de 1 septembrie a anului următor.
Citeste si:
Clienții care au trecut la compania cu cel mai mic preț la energie...
Clienții care au trecut la...

(3) În vederea regularizării anuale a contravalorii CV prevăzută la alin. (2), valoarea CV utilizate pentru îndeplinirea obligației de achiziție de CV pentru anul anterior se stabilește ca produs dintre următoarele elemente de calcul:

a) cantitatea de energie electrică furnizată în anul anterior (MWh);

b) cota anuală obligatorie de achiziție de CV aplicabilă anului anterior, stabilită pe bază de realizări prin ordin ANRE până la data de 1 martie a anului următor celui în care a fost furnizată energia electrică (CV/MWh);

c) prețul mediu ponderat al CV utilizat la regularizare, stabilit conform prevederilor art. 11 (lei/CV)”, se arată în Ordinul privind aprobarea Procedurii de facturare a certificatelor verzi emis de ANRE.

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 2 Septembrie 2023 - 01 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.