Managerul spitalului din Urziceni, Daniela Ianuș, a fost suspendată din funcție, după ce luni dimineața o femeie a născut chiar pe trotuarul din fața spitalului. Anunțul a fost făcut de Constantin Sava, primarul localității ialomițene.

Managerul spitalului din Urziceni a fost suspendată din funcție

Managerul spitalului din Urziceni, Daniela Ianuș, a fost suspendată din funcție, după ce o femeie a născut în fața spitalului, fiindu-i refuzat ajutorul medical. Constantin Sava, primarul localității a anunțat despre această decizie.

Astăzi am luat hotărârea de suspendare din funcţie a doamnei manager. A fost informată DSP şi domnul ministru Rafila”, a declarat primarul în cadrul unei conferințe de presă.

Constantin Sava a menționat că din cauza presiunii exercitate de către opinia publică şi mass-media a luat o decizie atât de rapidă, fără a mai aștepta rezultatul anchetelor care au loc în spital. Primarul din Urziceni a mai anunţat că, la ora 16.00, va discuta cu ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, pe marginea acestui caz.

Ce spun foștii angajați despre Spitalul Urziceni

După acest caz care a zguduit o țară întreagă, în care o femeie a fost lăsată să nască pe trotuarul din fața spitalului fără a i se acorda ajutorul cuvenit, foștii angajați ai spitalului din Urziceni au ales să vorbească. Aceștia au povestit că mediul în care se lucrează este unul toxic, iar managerul Daniela Elena Ianuș este o persoană abuzivă.

Nu putem să vorbim prea multe pentru că ne amenință doamna manager. Putea să nască foarte frumos în spital, dar colegele mele de la camera de gardă sunt foarte nesimțite. Nu doar cu acest caz, cu mai multe. Sunt paturi în camera de gardă, dar probabil că erau ocupate de asistentele care dormeau în ele. Era medic chirurg de gardă care putea să cheme fetele de la ginecologie," a explicat un fost asistent medical, sub protecția anonimatului.
Citeste si:
Rafila, despre incendiul de la spitalul Robănescu: „Copiii vor fi...
Rafila, despre incendiul de...

Acolo e un mediu toxic. Când ai un manager toxic care nu îți respectă statutul tău de doctor, de ce te-ai duce să lucrezi la Spitalul Urziceni? Când ai un manager abuziv? Dacă ești vocal ți-ai luat tălpășiță, în cel mai bun caz, altfel ești mutat pe secțiile cele mai grele încercate de soartă," a povestit Elena Radu, o altă fostă angajată.

Incidentul s-a încheiat cu o fetiță perfect sănătoasă

Luni dimineață, o tânără în vârstă de 24 de ani a născut pe trotuarul din fața spitalului din Urziceni, după ce i s-a refuzat ajutorul din partea medicilor unității medicale. Din fericire, povestea a avut un final fericit.

"Săptămâna începe cu o nouă viață! În această dimineață în jurul orei 06.00, echipajul 97 al SAJ Ialomița, substația Urziceni a asistat la naștere o tânără de 24 ani, mama celei de-a treia fetițe perfect sănătoasă! Felicitări mamei, felicitări colegei mele, Gabriela Dobra pentru profesionalism și implicare!
Citeste si:
Alexandru Rafila este audiat în Comisia Parlamentară de Anchetă
Alexandru Rafila este audiat...

PS. Aș atribui o mare bilă neagră spitalului municipal Urziceni pentru dezinteres total și nepăsare, pacienta prezentându-se cu aproximativ 15 minute înainte la CPU, în travaliu, fiind refuzată, motivandu-se că vor chema ambulanța. Un caz cu happy-end dar nu toate se pot încheia așa"., a povestit pe pagina sa de socializare, ambulanțierul Marian Iordache.

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 2 August 2023 - 03 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.