Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, este audiat în Comisia Parlamentară de Anchetă în legătură cu achizițiile publice care au fost făcute în timpul pandemiei COVID-19.

Ministrul Alexandru Rafila, audiat în Comisia Parlamentară de Anchetă

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a fost audiat astăzi, la ședința Comisiei Parlamentare de Anchetă. Oficialul român a dat explicații cu privire la achizițiile publice care au fost efectuate în sectorul sanitar pe parcursul perioadei în care pe teritoriul României a fost declarată stare de urgență și de alertă.

Rafila a făcut declarații despre achiziția de vaccinuri, dar și despre achizițiile pe care foștii miniștri ai Sănătății dinaintea sa le-au exectuat în anii pandemiei de coronavirus. În ultimele 3 săptămâni, România a avut negocieri cu Comisia Europeană pentru ca țara noastră să nu mai procure vaccinuri despre care Comisia spunea anterior că ar trebui să fie cumpărate de către toate statele membre UE.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, spune că la ora actuală, în depozite se găsesc destule doze de vaccin anti-COVID-19 și nu este nevoie de un alt lot în plus.

Rafila vrea audierea foștilor miniștri al Sănătății, Voiculescu și Mihăilă

De asemenea, actualul ministru al Sănătății spune că și foștii miniștri, Vlad Voiculescu, dar și la Ioana Mihăilă, ar trebui să fie audiați în această Comisie de Anchetă. Aceștia ar trebui să ofere și ei la rândul său explicații în ceea ce privește memorandumurile pe care aceștia le-au semnat în perioada pandemiei de coronavirus privind achiziția de vaccinuri. Totodată, sunt necesare și explicații cu privire la achiziția de medicamentele antivirale din perioada de pandemie.

Ministrul Sănătății Rafila spune că în acest moment, ministerul este preocupat de achiziții pentru instutuțiile de sănătate, precum echipamente pentru spitale, dar și medicamente anti-virale. Acesta spune că nu este nevoie de noi achiziții de vaccin, deoarece cererea pentru vaccinare din partea românilor nu mai este atât de mare ca în perioada pandemică. Cu mult înainte de la ridicarea restricțiilor COVID-19 din România, oamenii prea au mai călcat pragul centrelor de vaccinare.

Citeste si:
Fostul ministru Vlad Voiculescu la DNA în dosarul vaccinurilor:...
Fostul ministru Vlad...

Cetățenii români s-au vaccinat cu cele două doze obligatorii într-un număr destul de mare, însă la cea de-a treia doză, cererile au scăzut considerabil.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 29 Martie 2023 - 04 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.