Academia de Studii Economice din București dă start unei noi sesiuni de admitere în acest an. Viitorii absolvenți pot opta pentru una dintre cele 12 facultăți din cadrul instituției de învățământ. Află cum poți deveni student la ASE București.

Admitere ASE București 2023. În ce constă concursul de admitere

ASE București este una dintre cele mai populare universități din România și una dintre cele mai întrebate în rândul absolvenților. ASE București vine cu un pachet atractiv de oportunități pentru viitorii studenți care aleg să studieze domeniul economic. Concursul de admitere la ASE București la programele universitare de licență pentru anul universitar 2023-2024 începe din data de 7 iulie 2023. Universitatea dispune de peste 7.000 de locuri, dintre care jumătate sunt finanțate din bugetul de stat.

ASE București are 35 de programe universitare de licenţă, cu predare în limbile română, engleză, franceză sau germană, pentru formele cu frecvenţă, la distanţă şi cu frecvenţă redusă. Facultățile din cadrul Academiei de Studii Economice din București sunt următoarele:


 • Administrarea afacerilor, cu predare în limbi străine;

 • Administrație și Management Public;

 • Business și Turism;

 • Cibernetică, Statistică și Informatică Economică;

 • Contabilitate și Informatică de Gestiune;

 • Drept;

 • Economie Agroalimentară și a Mediului;

 • Economie Teoretică și Aplicată;

 • Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori;

 • Management;

 • Marketing;

 • Relații Economice Internaționale.

Pe pagina web instituțională www.ase.ro se pot accesa mai multe detalii cu privire la admitere și, de asemenea, se pot depune actele direct prin încărcarea documentelor de concurs pe platforma ASE.

Viitor student ASE București. Ce trebuie să faci

Concursul de admitere din luna iulie 2023 constă în:


 • eseul motivațional (probă eliminatorie, evaluată cu admis/respins)

 • testul de competenţă lingvistică, susținut exclusiv de către candidaţii care optează pentru un program cu predare în limbă străină sau Limbi moderne aplicate și care nu au certificat de competență lingvistică, recunoscut de ASE (detalii);

 • media generală de admitere, ca medie ponderată între media obţinută la examenul de bacalaureat (70%) şi media anilor de studii liceale (30%).

Citeste si:
Admitere la ASE București. În ce constă concursul de admitere
Admitere la Academia de...

Studenții ASE pot beneficia de peste 3.400 de burse de performanță, de studiu şi sociale, peste 550 de burse Erasmus de studii în străinătate, peste 3000 de locuri de practică și internshipuri la firme de top. Studenții din țară au posibilitatea de aprinde unul dintre cele 5.000 de locuri în căminele proprii.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 24 Mai 2023 - 03 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.