Admitere la Academia de Studii Economice din București. ASE București a dat start procesului de admitere la facultate începând din 4 iulie pentru programele universitare de licență pentru anul universitar 2022-2023.

Admitere la Academia de Studii Economice din București. Ofertele educaționale

ASE București vine cu una dintre cele mai generoase oferte de școlarizare pentru viitorii studenți - peste 7.000 de locuri, jumătatea dintre acestea fiind finanțate de bugetul de stat. Academia pune la dispoziție 36 de programe universitare de licenţă, cu predare în limbile română, engleză, franceză sau germană, pentru formele cu frecvenţă, la distanţă şi cu frecvenţă redusă.

Facultățile care se regăsesc în cadrul Academiei de Studii Economice din București sunt:


 • Administrarea afacerilor, cu predare în limbi străine;

 • Administrație și Management Public;

 • Business și Turism; Cibernetică, Statistică și Informatică Economică;

 • Contabilitate și Informatică de Gestiune;

 • Drept;

 • Economie Agroalimentară și a Mediului;

 • Economie Teoretică și Aplicată;

 • Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori;

 • Management;

 • Marketing;

 • Relații Economice Internaționale.

Înscrierile la facultate se desfășoară în mod online, pe site-ul ASE. Tot ce trebuie să facă candidații este să încarce documentele de concurs pe următoarea platformă.

Taxa de înscriere este recomandat să se achite tot online, odată cu procesul de înscriere.

În ce constă concursul de admitere sin sesiunea iulie

Concursul de admitere din sesiunea iulie 2022 la ASE București constă în:


 • eseul motivațional (probă eliminatorie, evaluată cu admis/respins)

 • testul de competenţă lingvistică, susținut exclusiv de către candidaţii care optează pentru un program cu predare în limbă străină sau Limbi moderne aplicate și care nu au certificat de competență lingvistică, recunoscut de ASE (detalii);

 • media generală de admitere, ca medie ponderată între media obţinută la examenul de bacalaureat (70%) şi media anilor de studii liceale (30%).

Citeste si:
Cele mai preferate universități din România de tinerii absolvenți
Cele mai preferate...

Pentru alte detalii și informații despre Admitere și ASE București, absolvenții pot accesa paginile Admitere Licență 2022, Facebook, Grup oficial Admitere 2022, Instagram.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 6 Iulie 2022 - 06 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.