Ministrul Muncii, Marius Budăi, le-a oferit un răspuns sindicaliștilor din Educație care amenință cu greva generală în data de 22 mai.

Marius Budăi, replică pentru profesorii care anunță grevă generală pe 22 mai

Ministrul Muncii, Marius Budăi, care s-a întors de curând de la Bruxelles, le-a oferit un răspuns sindicaliștilor din Educație care au organizat mai multe proteste și amenință cu greva generală în data de 22 mai. Oficialul susține că nu poate modifica acum legea salariilor până nu se hotărăşte legea pensiilor.

Budăi a venit cu o reacție după ce profesorii au atenționat cu o grevă generală pe 22 mai. Budăi spune că în acest moment orice modificare poate complica lucrurile, iar România poate pierde bani pe care trebuie să îi atragă.

"Ştiu despre grila de salarii negociată de profesori la Ministerul Educației. Ce trebuie să conștientizăm cu toții este că trebuie să fim responsabili că orice mișcare, orice modificare facem acum la salarii, până nu se îndeplinește legea pensiilor - reforma din PNRR, nu facem altceva decât să aruncăm în aer bani pe care România i-ar putea atrage.

Legea ar putea fi modificată, însă nu într-un timp atât de scurt și brusc, deoarece jalonul cu reforma salariilor ar putea fi afectat.

„Adică nu putem modifica legea într-un mod extrem de brusc, fără să afectăm jalonul cu reforma salariilor, pentru că au fost discuții repetate cu sindicatele din educație și am spus că atunci când demarăm procedurile de discuții pe Legea salarizării, vom avea discuții aplicate pe tot ceea ce înseamnă acea grilă de salarizare. Dar acum nu știu ce decizii s-au luat, eu nu am fost la discuţii", a spus ministrul Muncii, Marius Budăi.

Sindicaliștii din Educație se pregătesc de grevă generală pe 22 mai

Salariații din învățământ din toate județele țării au participat pe 10 mai la marșul de protest organizat de Federația Sindicatelor Libere din Învățământ, Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret” și Federația Națională Sindicală „Alma Mater”, în numele celor peste 350.000 de angajați ale căror drepturi și interese le reprezintă.

Citeste si:
Marius Budăi demisionează în urma scandalului azilelor groazei....
Marius Budăi demisionează în...

Protestul de săptămâna trecută și greva din data de 22 mai urmăresc să evidențieze problemele cu care se confruntă sistemul de învățământ românesc, mai ales angajații - personalul didactic, nedidactic și didactic auxiliar.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 17 Mai 2023 - 05 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.