Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a declarat, miercuri, în Parlament, că în calitate de reprezentant al Educației din România va face tot posibilul ca profesia de dascăl să fie una respectată. În timpul discursului său din plen, peste 10.000 de profesori protestau în Capitală.

Ligia Deca, despre meseria de profesor în societate

Ministrul Educației, Ligia Deca, a declarat că pachetul de legi ale educaţiei reprezintă un proiect cu mari speranțe pe care coaliţia de guvernare şi l-a asumat. Deca spune că proiectul presupune schimbări radicale, deoarece învățământul din România are nevoie de toată susținerea.

„Ministerul Educaţiei, prin echipa sa şi cu ajutorul întregii societăţi, a elaborat un pachet de reforme coerente, predictibile. Vorbim despre o modificare radicală a sistemului de învăţământ, iar investiţiile, prioritizarea zonelor defavorizate la alocările bugetare şi măsurile care vizează întregul succesul pe întregul parcurs educaţional sunt doar câţiva dintre pilonii de bază ai acestui proiect. Învăţământul românesc are nevoie de toată susţinerea. Protestul cadrelor didactice de astăzi confirmă acest lucru”, a spus Ligia Deca.

Ministrul Deca spune că aceste date au fost lămurite şi în discuţiile pe care le-a avut cu reprezentanţii federaţiilor sindicale din învăţământ. De asemenea, Ligia Deca a spus că va face tot posibilul ca profesia de dascăl să fie respectată în România, mai ales din punct de vedere al salariului.

„Ne dorim aceleaşi lucruri. În calitate de ministru al Educaţiei, voi lupta ca profesia de dascăl, de cadru didactic, să fie una respectată, inclusiv din punctul de vedere al salarizării şi al sprijinului şi respectului pe care li-l acordăm. Munca profesorilor trebuie apreciată, iar în Ministerul Educaţiei vor găsi totdeauna un partener”, a mai spus ministrul Ligia Deca.

Miercuri, peste 10.000 de persoane au participat la protestul sindicaliştilor din Educaţie.

Citeste si:
Care sunt revendicările angajaților din Sănătate
Care sunt revendicările...

„Lacătul pe şcoala. Grevă generală”, scrie pe pancartele profesorilor.

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 10 Mai 2023 - 05 : 05

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.