CFR Călători a anunțat că a luat decizia de a retrage din circulație toate locomotivele de tipul celei care a fost implicată în accidentul feroviar din gara Galați de săptămâna trecută.

Locomotivele de tipul celei implicate în accidentul din Galați, restrase din circulație

CFR Călători a anunțat vineri că a luat decizia de a suspenda din circulație toate locomotivele asemănătoare cu cea care a fost implicată în accidentul de săptămâna trecută din gara Galați, unde o persoană și-a pierdut viața.

Club Feroviar a transmis că locomotiva care a fost implicată în accidentul feroviar de la Galați de săptămâna trecută, EC 128, cu putere 3400 kW, este o Rade Koncar clasa 43. Se pare că CFR Călători ar deține peste 20 de astfel de locomotive. CFR Călători susține că locomotive sunt scoase din circulație temporar, deoarece siguranța pasagerilor este pe primul loc

Având în vedere măsurile de siguranţă feroviară comunicate de către Autoritatea de Siguranţă Feroviară Română (ASFR), CFR Călători a retras temporar din circulație, cu dată imediată, locomotivele electrice dotate cu echipamente tehnice similare cu cele ale locomotivei implicate în accidentul feroviar care a avut loc la Galați, în data de 25.03.2023.

Ca măsură suplimentară de siguranță a circulației trenurilor, CFR Călători va proceda, prin intermediul unei entități independente abilitate, la expertizarea soluției tehnice existentă în dotarea locomotivelor din parcul CFR Călători, similare celei implicate în accidentul feroviar care a avut loc la Galați, retrase temporar. Pentru CFR Călători este prioritară siguranța circulației trenurilor, asigurarea securității pasagerilor și a salariaților săi” precizează sursa citată.

Accident feroviar tragic în gara din Galați. O persoană a decedat, iar alte trei au fost rănite

Un accident feroviar a avut loc sâmbătă seara în gara din Galaţi. O locomotivă a lovit un vagonul de pasageri la care urma să se cupleze. Locomotivei i s-ar fi defectat sistemul de frânare, iar din această cauză nu a putut evita impactul. Trenul care a fost implicat în accident circula pe ruta Galați-Buzău. În urma accidentului, trei persoane au fost rănite, printre care și angajați ai CFR Călători, iar o persoană și-a pierdut viața.

Citeste si:
Grevă CFR! Trenurile nu circulă până la ora 9 din cauza grevei...
Grevă CFR! Trenurile nu...

"La data de 25 martie 2023, în jurul orei 19:19, la Gara CFR Galați a avut loc un accident feroviar, după ce la o locomotivă s-ar fi defectat sistemul de frânare și a lovit un vagon de călători, la trenul care se forma cu destinația Galați – Buzău. Sunt 4 persoane rănite, dintre acestea doi călători, o femeie care a intrat în stop cardio respirator și un bărbat care a rămas încarcerat, precum și șeful de tren și mecanicul locomotivei. Intervin cei de la ISU Galați și polițiștii din cadrul Secţiei Regionale de Poliție Transporturi Galați", a transmis IPJ Galaţi, sâmbătă seara.

Acesta nu este singurul accident feroviar grav produs în România. În noiembrie 2016 la Bârsești, două locomotive care au fost implicate în tractarea unui tren de marfă s-au ciocnit la o viteză de 73 km/oră după ce au ajuns pe aceeași linie. În urma accidentului, doi mecanici de locomotivă au decedat.

Citeste si:
Un utilaj feroviar s-a răsturnat la Roșiorii de Vede
Un utilaj feroviar s-a...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 31 Martie 2023 - 03 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.