Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a retras proiectul de plafonare a polițelor RCA de pe ordinea de zi a ședinței de Guvern. Purtătorul de cuvânt al ASF, Daniel Apostol, a anunțat că proiectul inițial a primit mai multe observații, iar acestea urmează să fie analizate.

Proiectul de plafonare a polițelor RCA a fost retras de ASF

Autoritatea de Supraveghere Financiară a retras proiectul de plafonare a tarifelor polițelor RCA de pe ordinea de zi a ședintei de vineri a Guvernului. Purtătorul de cuvânt al Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), Daniel Apostol a transmis că proiectul a fost retras pentru a fi analizat după ce a primit mai multe observații. Urmează ca ASF să efectueze o analiză minuțioasă pentru a aduce modificări în baza observațiilor primite.

"Proiectul a fost pus în dezbatere publică în urma observațiilor făcute. Proiectul a fost retras ca să putem analiza toate observațiile și notele făcute cu privire la proiectul inițial. Vom face o analiză a punctelor de vedere exprimate. Fiecare parte implicată și-a făcut propria analiză pe proiect și a venit cu mai multe observații.", a declarat purtătorul de cuvânt al Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), Daniel Apostol.

De asemenea, proiectul a primit observații și din partea reprezentanților pieței de asigurări și a celor implicați. Apostol afirmă că observațiile sunt binevenite și se vor lua în calcul în timpul evaluării.

„S-au adus și câteva note de completare sau de modificare din partea reprezentanților pieței de asigurări și a celor implicați. E firesc să ținem cont de astfel de observații făcute în perioada de dezbatere", a mai menționat Daniel Apostol.

Proiectul va fi depus din nou după finisarea analizei

Totodată, purtătorul de cuvânt al Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) a transmis că proiectul va ajunge din nou la Guvern după ce analiza acestuia va fi finisată și se vor realiza modificările necesare.

Aceste precizări au fpst făcute după ce purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a anunțat că proiectul de plafonare a preţului poliţelor RCA, care a fost întocmit la cererea Autorităţii de Supraveghere Financiară, nu se regăsește pe ordinea de zi a ședinței de Guvern de vineri, pentru că ASF a retras proiectul.

Citeste si:
Tarifele RCA, plafonate la nivelul din februarie începând de azi....
Tarifele RCA, plafonate la...

Ministerul Finanţelor, Adrian Câciu, a făcut public miercuri, proiectul de hotărâre de guvern prin care se stabilește plafonarea temporară a tarifelor asigurărilor auto obligatorii (RCA) la nivelul maxim al tarifelor de la 1 martie 2022. Proiectul de HG poate fi consultat în format integral AICI Proiect HG RCA_22032023.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 24 Martie 2023 - 12 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.