Decizia Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) de retragere a autorizației companiei Euroins a fost publicată în Monitorul Oficial. De acum, clienții Euroins pot cere despăgubiri.

Decizia ASF a fost publicată în Monitorul Oficial. Când pot cere despăgubiri clienții

Decizia Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) cu orivire la retragerea autorizației companiei Euroins a fost publicată în Monitorul Oficial. Anterior, directorul de comunicare al ASF, Daniel Apostol, a transmis că autorizația de funcționare a Euroins a fost retrasă deoarece firma nu ar fi respectat regulamentele și din cauza problemelor economice.

Odată ce decizia de retragere a autorizației Euroins a fost publicată în Monitorul Oficial, clienții pot depune cereri pentru a primi despăgubiri. Plățile se vor face însă la 60 de zile după publicarea deciziei în Monitorul Oficial, iar la 90 de zile după deschiderea procedurii de faliment vor expira automat toate poliţele Euroins.

De reținut pentru clienții Euroins este faptul că la 90 de zile după declararea falimentării companiei, expiră perioada în care clienții mai pot depune cereri de despăgubire. Din momentul în care decizia a fost publicată în Monitorul Oficial, ASF va putea formula către instanţă cererea de faliment, după cum prevede decizia Consiliului numărul 262/2023.

Prin urmare, CEC are la dispoziţie o lună pentru a depune documentele de autorizare ca asigurător la ASF, a anunţat ministrul de Finanțe, Adrian Câciu.

"Am solicitat și ieri (luni - n.r.) CEC, o spun și acum, să se autorizeze, să își depună documentele de autorizare la ASF. În momentul în care începe procedura de autorizare, din ce am discutat cu președintele Nicu Marcu, ASF, va da tot concursul ca autorizațiile, respectând criteriile legale, să vină cât mai rapid și CEC să vină cât mai rapid în piață", a declarat ministrul de Finanțe, Adrian Câciu.

Citeste si:
Astăzi expiră polițele RCA emise de Euroins. Ce amenzi riscă...
Astăzi expiră polițele RCA...

Recent, ASF a decis să ridice licenţa companiei Euroins, cel mai mare asigurător RCA, și a cerut în instanță falimentarea acesteia. De asemenea, a numit Fondul de Garantare a Asiguraţilor (FGA) în calitate de administrator temporar, în vederea conservării activului.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 22 Martie 2023 - 10 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.