Președintele român Klaus Iohannis a transmis un mesaj de felicitare cu ocazia Zilei maghiarilor de pretutindeni. Șeful statului a afirmat că este fericit că acest eveniment scoate în evidență încă o dată participarea semnificativă a maghiarilor din România la proiectele noastre comune, precum şi contribuţia lor importantă, alături de celelalte minorităţi naţionale, la dezvoltarea societăţii româneşti şi la consolidarea parcursului nostru european.

Iohannis, mesaj de felicitare cu ocazia Zilei maghiarilor

Președintele României, Klaus Iohannis, a venit cu un mesaj de felicitare cu ocazia Zilei maghiarilor de pretutindeni. Cu acest prilej, liderul de la București le-a adresat urări de bine și cuvinte de încurajare pentru cetățenii români de etnie maghiară.

Președintele român a afirmat că această sărbătoare este un motiv în plus pentru a menționa despre participarea semnificativă a maghiarilor din România la proiectele comune, despre contribuţia lor importantă, alături de celelalte minorităţi naţionale, la dezvoltarea societăţii româneşti şi la consolidarea parcursului nostru european.

Sărbătoarea maghiarilor este un bun prilej pentru a promova valorile şi tradiţiile acestui popor.

„Cu prilejul zilei în care maghiarii de pretutindeni îşi sărbătoresc apartenenţa la un spaţiu comun de identitate, cultură şi istorie, transmit cetăţenilor români de etnie maghiară cele mai calde urări de sănătate şi prosperitate. Această zi festivă îmi oferă ocazia de a sublinia încă o dată participarea semnificativă a maghiarilor din România la proiectele noastre comune, precum şi contribuţia lor importantă, alături de celelalte minorităţi naţionale, la dezvoltarea societăţii româneşti şi la consolidarea parcursului nostru european. Ca în fiecare an, 15 martie este un bun prilej pentru a face cunoscute valorile şi tradiţiile care au îmbogăţit cultura europeană”, transmite preşedintele.

Citeste si:
Fostul ministru Vlad Voiculescu la DNA în dosarul vaccinurilor:...
Fostul ministru Vlad...

Klaus Iohannis a mai menționat că secolele de convieţuire i-au făcut să înţeleagă beneficiile coexistenţei şi ale dialogului intercultural. De la revoluție și până în prezent, cu ajutorul comunicării, respectului, cunoașterii, cetățenii români și cetățenii maghiari au reușit să trăiască în același stat, în liniște și pace.

„Cele trei decenii scurse de la Revoluţia din Decembrie 1989 demonstrează cum prin dialog, cunoaştere şi respect reciproc, cetăţenii români, indiferent de limba lor maternă, pot să construiască împreună o ţară prosperă şi demnă. Fie ca sărbătoarea de astăzi să vă dea încredere şi noi energii, să vă aducă lumină în suflete, bucurie şi speranţă în comunitate!”, mai spune şeful statului.

Citeste si:
Președintele Klaus Iohannis, primit de omologul său din Tanzania...
Președintele Klaus Iohannis,...

Mesajul de felicitare al premierului penteu maghiari

Premierul României, Nicolae Ciucă, a adresat și el un mesaj de felicitare pentru maghiarii de pretutindeni, în care a mulțumit acestora pentru contribuția lor la dezvoltarea și modernizarea României.

Ziua Maghiarilor de Pretutindeni îmi oferă ocazia de a adresa felicitările mele maghiarilor din România și de a sublinia importanța contribuției acestora la dezvoltarea și modernizarea statului român”, a transmis șeful Guvernului.

Ciucă spune că între români și maghiari s-a stabilit o conexiune și o colaborare frumoasă, prosperă, datorită căreia s-a dus valoare societății din România.

Prin participare activă, printr-o colaborare cu majoritatea bazată pe respectul și prețuirea reciprocă, prin bogăția culturii și a patrimoniului, dar și prin atașamentul față de valorile și principiile libertății și democrației care definesc societatea europeană, maghiarii din România aduc plus valoare societății noastre”, a mai susținut premierul.

Citeste si:
Volodimir Zelenski, vizită istorică în România. Se va întâlni cu...
Volodimir Zelenski, vizită...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 15 Martie 2023 - 01 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.