Un om a murit, iar alți 39 au fost răniți, în urma carambolului produs pe autostrada M1, Ungaria, la o mică distanță de Budapesta. Între ei, și trei români. Mărturiilor concetățenilor noștri implicați în accident.

Mărturiile românilor implicați în carambolul cu 42 de mașini produs pe autostrada M1 din Ungaria

Zeci de autoturisme și cinci TIR-uri s-au ciocnit în lanț, sâmbătă, pe autostrada M1, din cauza unei furtuni de nisip care i-a derutat pe șoferi. Vântul a avut la rafală peste 100 kilometri pe oră. Conform datelor preliminare, în urma accidentului au ars 19 vehicule. Potrivit M1 News, zece ambulanțe și trei elicoptere de salvare au sosit la fața locului.

„Pe baza primelor informații, 25-30 de persoane rănite sunt tratate în acest moment, dar acestea nu sunt încă cifre finale, mai multe vehicule au luat foc, căutările și tratamentele sunt în curs de desfășurare. În momentul de față, ancheta răniților este încă în desfășurare, deocamdată primul feedback a fost că aproximativ jumătate dintre răniți sunt răniți grav, iar cealaltă jumătate sunt răniți ușor, la finalul intervențiilor de la fața locului voi putea comunica exact câți sunt și ce leziuni au suferit.

Având în vedere numărul mare de răniți, îi vom transporta la mai multe spitale, astfel încât, cu ajutorul elicopterelor de salvare, să-i putem plasa foarte repede pe cei grav răniți în spitale mai îndepărtate, planificarea acestui lucru are loc în paralel cu îngrijirea la fața locului în cadrul managementului nostru de salvare”, a declarat pentru Hirado Pál Győrfi, purtătorul de cuvânt al Serviciului Național de Ambulanță.

Dintre cele 42 de vehiculele implicate în accident, 19 autoturisme, o furgonetă şi cabina şoferului unui camion au fost complet cuprinse de flăcări.

Cadavru descoperit sub o maşină carbonizată

Dimineaţă, sub unul dintre vehiculele carbonizate, poliţiştii au descoperit cadavrului unui bărbat de 44 de ani. Anchetatorii au informat că nu este român. Dintre cei trei conaţionali ai noştri răniţi în carambol, doi sunt încă internaţi în Ungaria. A treia victimă a fost externată şi a ajuns deja acasă.

Citeste si:
Victorie pentru premierul Viktor Orban. UE va debloca o finanţare...
Victorie pentru premierul...

„Erau niște flăcări...Și sufla vântul foarte tare”

Român care filmează flăcările: „Incendiu puternic pe M1. Ard câteva mașini mici, a luat foc și autostrada aici, camioane fărâmate. Totul e blocat aici. Ăsta o fost carambol din cauza prafului”.

Florin Știrbu: „Au venit vreo trei elicoptere, au aterizat pe autostradă. Din ce am înțeles, unul a fost grav, pe ăla l-au luat cu elicopterul. Ceilalți, foarte mulți, răniți. S-au ajutat unii pe alții, era panică mare, erau și copii. La un moment dat, ardeau 17 mașini. Nu te puteai apropia. Se auzeau și țipete, și am crezut că sunt oameni blocați în mașină, dar nu te puteai apropia mai mult de 50 de metri. Erau niște flăcări... Și sufla vântul foarte tare”.

Martor: „Incendiu foarte puternic pe M1. Ard câteva maşini mici, a luat foc şi autostrada. Camioane fărmate. Totul e blocat aici. Acesta a fost carambol din cauza prafului”.

Citeste si:
Despre industria producatore de mașini
Despre industria producatore...

Micu Ioan Ciprian, martor la accident: „Au fost câte două elicoptere, unul era pe câmp şi altul pe partea mea. De patru sau cinci ori au atertizat. Si pe românca noastră tot cu avionul a luat-o”.



Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 13 Martie 2023 - 02 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.