Fostul primar al Timișoarei, Nicolae Robu, este audiat la DNA, vineri, fiind suspect într-un dosar cu privire la emiterea unei autorizații de construire.

Fostul primar al Timișoarei, audiat de DNA într-un dosar de autorizații pentru construcție

În anul 2018, un timișorean a observat că o construcție nouă din apropierea locuinței sale, de pe Strada Muncitorilor din cartierul Fratelia, era o clădire cu 8 apartamente, în timp ce aceasta trebuia să fie un „duplex cu două unități locative și două SAD-uri”. Bărbatul a mers la primărie pentru a raporta încălcarea, iar după ce a sesizat că instituția nu reacționează, acesta a mers în instanță împreună cu o vecină.

Acum, procurorul DNA care se ocupă de acest caz a dispus efectuarea urmării penale față de șase suspecți. Printre aceștia se numără oameni importanți din administrație, care ar fi semnat autorizația de construire a clădirii. Suspect în acest dosar este și fostul primar al Timișoarei, Nicolae Robu, care spune că nu a văzut încă dosarul, dar se declară nevinovat.

Fostul primar spune că nu a semnat niciodată un document care să nu aibă în prealabil toate semnăturile aparatului de specialitate cerute de lege și de procedurile interne drept garanție de legalitate și de conformitate sub toate aspectele.

„La cabinetul meu nici măcar nu intra. La mine acolo, nu intra un document dacă nu avea semnăturile prealabile. Primarul nu poate verifica toate dosarele, vă dați seama.”, a spus Nicolae Robu.

Nicolae Robu ar planifica încă un mandat la primăria Timișoara

Fostul primar a fost citat în calitate de suspect, chiar dacă bărbatul afirmă că nu este semnătura lui pe acele acte și habar nu are despre ce este vorba în documentele autorizațiilor din 2018. Nicolae Robu a declarat că este sigur pe el și își garantează nevinovăția, deoarece nu ar fi comis nicio ilegalitate în timpul mandatului său de la primăria Timișoara.

Citeste si:
Tânărul suspect în cazul morții studenților din Iași se plânge că...
Tânărul suspect în cazul...

De asemenea, fostul edil se apără spunând că un primar nu poate verifica tot, deoarece acesta nu are expertiza pentru toate domeniile de activitate a unei primării.

„Pe de altă parte, presupunând că dispune de această expertiză, nu are timpul fizic pentru asta, doar de aceea există un aparat de specialitate în instituție, să-și facă fiecare treaba, să răspundă fiecare pentru ce face. O să văd dosarul, o să văd despre ce e vorba. Autorizații din 2018... habar nu am despre ce este vorba. Eu sunt foarte liniștit pentru că știu că nu am comis nicio ilegalitate. Eu garantez pentru mine, fiecare trebuie să garanteze pentru el”, a mai declarat Nicolae Robu.

Fostul primar a menționat că nu crede că acest dosar îi va afecta o eventuală candidatură la viitoarele alegeri.

Citeste si:
Mister rezolvat după 77 de ani. Bărbatul suspectat că ar fi...
Mister rezolvat după 77 de...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 10 Martie 2023 - 01 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.