Un incendiu a izbucnit pe Autostrada A3, joi dimineața. Un TIR încărcat cu electrocasnice a luat foc. Traficul din zonă a fost restricționat.

Incendiu izbucnic pe Autostrada A3 la un TIR cu electrocasnice

Un incendiu violent a izbucnit joi dimineața pe Autostrada A3 la un TIR de marfă. Incendiul a fost anunțat la 112, iar pompierii au intervenit rapid. Flăcările au acaparat remorca TIR-ului fără a ajunge la cabina șoferului. Traficul pe sensul de mers Luduș-Târgu Mureș a fost restricționat de oamenii legii.

”În urma unui apel primit prin Dispeceratul Integrat pentru Apeluri de Urgență 112, pompierii mureșeni au acționat pentru lichidarea unui incendiu produs la remorca unui autotren ce transporta mase plastice, pe autostrada A3, sensul de mers Luduș-Târgu Mureș”, a informat ISU Mureș.

Camionul era încărcat cu aparatură electrică și electrocasnică pentru reciclare (frigidere, televizoare, imprimante, calculatoare, laptopuri). Masele plastice s-au aprins rapid, iar flăcările s-au extins în întregul compartiment. Se presupune că incediul ar fi pornit de la un scurtcircuit la un aparat care conținea acumulator.

La fața locului au intervenit pompierii Detașamentului Târnăveni și Punctului de Lucru Luduș cu 2 autospeciale de stingere cu apă și spumă, împreună cu pompierii voluntari din cadrul SVSU Luduș și Iernut. Echipajele de pompieri de la fața locului au depistat că incendiul a mistuit în mare parte remorca autotrenului, fără alte pericole.

Din fericire, șoferul camionului în vârstă de aproximativ 50 de ani a observat la timp flăcările care au izbucnit în remorca TIR-ului și a reușit să decupleze capul tractor în timp util. La locul incendiului nu au fost nevoie de echipajele medicale. Oamenii legii au restricționat circulația rutieră pe Autostrada A3, sensul de mers Luduș-Târgu Mureș, cât timp pompierii au acționat în zona incendiului. Urmează să se stabilească cu exactitate în ce circumstanțe a avut loc incendiul și care este motivul izbucnirii acestuia.

Citeste si:
Arafat: „Posibil ca TIR-urile să nu mai circule pe anumite porţiuni...
Arafat: „Posibil ca TIR-urile...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 9 Martie 2023 - 09 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.