Primarul Capitalei Nicuşor Dan a anunțat că peroanele vechi și deteriorate ale stațiilor de tramvai din mai multe zone din București vor fi modernizate. Noile stații de tramvai vor fi dotate cu semafoare și treceri de pietoni.

Stațiile de tramvai din Capitală vor fi modernizate

Edilul Capitalei Nicușor Dan a anunțat că peroanele vechi ale stațiilor de tramvai din București vor fi modernizate. Edilul Capitalei a mai menționat că noile stații vor fi dotate și cu rampe de acces pentru persoanele cu dizabilități și cărucioare pentru copii. Primarul Capitalei a făcut anunțul pe pagina sa de Facebook, menționând că deja Consiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat indicatorii tehnico-economici.

Nicușor Dan a transmis și care sunt peroanele stațiilor de tramvai care urmează să fie modernizate în Capitală

Vom înlocui peroane vechi, deteriorate şi vom moderniza staţii de tramvai. Este vorba despre peroanele situate pe:

- strada Ştefan Hepites (pe ambele sensuri, pe Şos. Viilor, la intersecţia cu str. Ştefan Hepites, sectorul 5),

- Piaţa Unirii (cap linie 32, la intersecţia Bd Regina Maria cu Bd Unirii şi Splaiul Independenţei, sectorul 4),

- Depou Alexandria (cap linie 32, peron debarcare, în dreptul Depoului Alexandria, sectorul 5),

- Pasaj Colentina (pe Şos. Colentina, în bucla de întoarcere a tramvaiului 21, sector 2),

- Piaţa Hurmuzachi (ambele sensuri de pe Şoseaua Mihai Bravu, aflate în sectoarele 2 şi 3, la intersecţia cu Bulevardul Basarabia şi respectiv Calea Călăraşi)”, a scris Nicuşor Dan, duminică pe Facebook.

Noile stații vor fi asigurate și cu semafoare, treceri de pietoni și cu rampe de acces pentru persoane cu dizabilităţi şi cărucioare pentru copii. În stații vor mai fi amplasate și coșuri de gunoi, garduri de protecție și alte elemente moderne.

Totodată, staţiile vor fi dotate cu indicatoare, coşuri de gunoi, garduri de protecţie, elemente reflectorizante şi adăposturi pentru călători. Consiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat indicatorii tehnico-economici, (documentaţiile de avizare a lucrărilor de intervenţii)”, a adăugat edilul general.

Citeste si:
Pregătirile pentru Târgul de Crăciun din București au început
Pregătirile pentru Târgul de...

Ce părere au bucureștenii despre Nicușor Dan

În cadrul celui mai recent sondaj CURS realizat bucureștenii și-au exprimat părerea despre activitatea primarului general al Capitalei, Nicușor Dan. De asemenea, aceștia au spus și cu cine ar vota dacă duminica viitoare s-ar organiza alegeri. Sondajul a fost realizat pe 817 respondenţi și cu o marjă de eroare de 3,4%.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 6 Martie 2023 - 12 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.