Potrivit celui mai nou sondaj, peste 70% dintre bucureșteni sunt de părere că lucrurile nu merg în direcția corectă. Personajul principal al sondajului a fost edilul Capitalei, Nicușor Dan. Iată ce au spus bucureștenii despre activitatea acestuia de la Primăria Capitalei.

Ce spun bucureștenii despre primarul Nicușor Dan

În cadrul celui mai recent sondaj CURS realizat bucureștenii și-au exprimat părerea despre activitatea primarului general al Capitalei, Nicușor Dan. De asemenea, aceștia au spus și cu cine ar vota dacă duminica viitoare s-ar organiza alegeri. Sondajul a fost realizat pe 817 respondenţi și cu o marjă de eroare de 3,4%.

Potrivit rezultatelor sondajului, 73% dintre bucureșteni susţin că lucrurile nu merg în direcția cea mai bună. Numai 18% dintre respondenți au afirmat că în momentul de față România se îndreaptă într-o direcție bună.

Legat de activitatea edilului Capitalei, Nicușor Dan, aproximativ 60% dintre bucureșteni, 57% mai exact, susțin că activitatea acestuia este una proastă. Ba mai mult, 11% sunt de părere că activitatea primarului Capitalei este chiar foarte proastă. Se pare că românii nu au o părere prea bună despre faptul cum „conduce” Nicușor Dan lucrurile în Capitală.

În ceea ce privește problemele cu care se confruntă Capitala, primele trei enumerate de cetățeni sunt problemele legate de trafic, de încălzire şi de curăţenie. Dacă duminica viitoare s-ar organiza alegeri locale, pe primul loc s-ar situa Partidul Social Democrat, cu 31% din voturi, pe locul al doilea s-ar poziționa liberalii, cu 20%, pe locul al treilea cu 16% cei din AUR, pe al patrulea USR cu 12% iar pe locurile cinci și șase la egalitate, PMP și PUSL cu câte 4% fiecare.

Sondajul CURS a avut loc în perioada 6 - 16 decembrie 2022

Universul de eșantionare: populaţia adultă rezidentă din Municipiul București, în vârstă 18 ani şi peste.

Volumul eşantionului: 817 respondenţi, votanţi în vârstă de 18 ani şi peste.

Tipul eșantionului: probabilist, multistadial, stratificat.

Citeste si:
Pregătirile pentru Târgul de Crăciun din București au început
Pregătirile pentru Târgul de...

Marja maximă de eroare la nivelul întregului eșantion: +/-3.4% la un nivel de încredere de 95%.

Metoda de colectare a datelor: față-în-față, la domiciliul respondenților. Validarea eșantionului s-a realizat pe baza ultimelor date INS, iar datele au fost ponderate în funcție de structura pe vârste a electoratului bucureștean.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 20 Decembrie 2022 - 10 : 12

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.