Primăria Capitalei a decis să modifice tarifele pentru parcarea publică începând din 1 martie. Astfel, regulile pentru parcările din București vor suferi din nou schimbări, iar cei mai avantajați vor fi riveranii.

Tarife noi pentru parcările publice din București

Parcarea este una dintre gravele probleme ale Capitalei. Prea multe mașini și prea puține parcări. Chiar și parcările cu plată cu fac față numărului de mașini din oraș. În ultimii ani, locuitorii Capitalei au început să dețină tot mai multe automobile, iar în unele familii numărul acestora poate ajunge și până la 3-4 mașini.

De cele mai multe ori, bucureștenii parchează chiar și în locurile nepermise tocmai din cauza lipsei unei parcări autorizate. Anterior, municipalitatea a stabilit tarife pentru parcările publice împărțite pe mai multe zone din oraș. Primăria Capitalei a decis schimbarea tarifelor parcărilor publice începând de la 1 martie. Șoferii care folosesc parcările publice trebuie să știe despre noile tarife care vor fi aplicate de la începutul lunii martie.

Astfel, începând de miercuri, 1 martie, în București nu vor mai exista cele trei zone inițial stabilite de municipalitate pentru parcările publice pentru care se percepeau tarife diferite. De la 1 martie va exista o singură taxă unică de 5 lei pe oră indiferent de zona în care șoferii vor parca.

Cât costă un abonament de o lună sau un an pentru parcarea publică din Capitală

De asemenea, Primăria Capitalei a introdus și varianta unui abonament pentru șoferii din București. Prin urmare, abonamentul pentru o zi va costa 25 de lei și 500 de lei pentru o lună. Pe parcursul acestei perioade, șoferii vor putea parca oriunde în parcările marcate cu albastru.

Cei mai avantajați în toată această poveste vor fi riveranii, care vor beneficia de locuri publice de parcare lângă casă și vor achita doar 50 de lei pe lună sau 500 de lei pe an pentru un abonament.

Citeste si:
Nicușor Dan: „Aproape o mie de stații STB vor fi dotate cu panouri...
Nicușor Dan: „Aproape o mie...

Totodată, Primăria Capitalei a adoptat și o serie de sancțiuni pentru încălcarea noilor măsuri. Șoferul trebuie să achite parcarea în maxim de 15 minute din momentul în care a staționat într-o parcare publică. În caz contrar aceștia vor fi amendați cu 200 de lei, iar mașina va fi blocată pe locul de parcare.

Anterior, parcările din Capitală au fost la fel taxate, iar acestea au fost diferențiate în funcție de zonă. Tarifele erau și pe oră, dar exista și varianta abonamentelor. Tarifele orare erau practicate în intervalul ora 7 - 23, de luni până vineri și aveau următoarea împărțeală:


  • Zona 0 - 10 lei pe oră

  • Zona 1 - 5 lei pe oră

  • Zona 2 - 2,5 lei pe oră


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 26 Februarie 2023 - 12 : 02

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.