Din data de 15 august, șoferii din București vor trebui să își parcheze mașinile pe străzile gestionate de Primăria Capitalei și în locurile special marcate. Parcările vor fi cu plată, iar aceasta va varia în funcție de zonă.

Prețul parcărilor din București de la 15 august

Parcările din Capitală vor fi taxate, iar acestea se vor diferențoia în funcție de zonă. Tarifele vor și orare, dar va exista și varianta abonamentelor. Taxele vor fi plătite către Compania Municipala Parking Bucureşti S.A.

Tarifele orare vor fi practicate în intervalul ora 7 - 23, de luni până vineri și se vor împărți astfel:

  • Zona 0 - 10 lei pe oră
  • Zona 1 - 5 lei pe oră
  • Zona 2 - 2,5 lei pe oră

ZONA 0

Piaţa CA Rosetti - Str. Tudor Arghezi - Str. Dr. Dimitrie G Gerota - Str. Jean Louis Calderon - Strada CA Rosetti - Bdul. Nicolae Bălcescu - Str. Ion Câmpineanu - Calea Victoriei - Splaiul Independenţei - Str. Halelor - Piaţa Unirii - Bdul. Unirii - Bdul. Mircea Vodă - Str Matei Basarab - Bdul. Hristo Botev - Piaţa CA Rosetti

ZONA 1

Este cuprinsă între ZONA 0 şi străzile: Piaţa Francofoniei - Calea 13 Septembrie - Sos. Panduri - Bdul. Geniului - Sos. Cotroceni - Splaiul Independenţei - Bdul. Mihail Kogălniceanu - Str. Vasile Pârvan - Str. Berzei - Str. Gării de Nord - Piaţa Gării de Nord - Calea Griviţei - Sos. Nicolae Titulescu - Bdul. Banul Manta - Bdul. Ion Mihalache - Str. Aviator Popişteanu - Bdul. Expoziţiei - Str. Parcului - Str. Tipografilor - Sos. Bucureşti_Ploieşti - Bdul. Aerogării - Str. Nicolae G Caranfil - Bdul. Beijing - Bdul. Mircea Eliade - Calea Floreasca - Str. Polonă - Str. Mihai Eminescu - Str. Traian - Bdul Pache Protopopescu - Sos. Mihai Bravu - Str. Traian Popovici - Calea Dudeşti - Bdul. Octavian Goga - Str. Nerva Traian - Bdul. Gheorghe Şincai - Str. Lânăriei - Calea Şerban Vodă - Bdul. Mărăşeşti - Piaţa Libertăţii - Str. Mitropolit Nifon - Piaţa Regina Maria - Bdul. Libertăţii - Piaţa Francofoniei

ZONA 2

Este aria cuprinsă între ZONA 1 şi limita administrativă a Municipiului Bucureşti.

Abonamente de parcare pentru persoanele fizice

Abonamentul în zona 0 va costa 75 de lei pe zi, 300 de lei pe săptămână, 1.050 de lei pe lună, 5.250 de lei pe semestru şi 9.450 de lei pe an. Abonamentul este valabil în intervalul ora 07-23.

Abonamentul în zona 1 va costa 38 de lei pe zi, 150 de lei pe săptămână, 525 de lei pe lună, 2.625 de lei pe semestru şi 4.725 de lei pe an. Abonamentul este valabil în intervalul 07-23.

Abonamentul în zona 2 va costa 15 de lei pe zi, 60 de lei pe săptămână, 210 de lei pe lună, 1.050 de lei pe semestru şi 1.890 de lei pe an. Abonamentul este valabil în intervalul 07-19.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 3 August 2022 - 11 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.