România a fost zguduită de un nou cutremur, vineri dimineața. Seismul a fost resimțit în mai multe orașe ale țării.

Un nou cutremur în România. Unde a fost resimțit de această dată

Un cutremur a avut loc vineri dimineață, în România, ora 06:32:04 (ora locală a României). Cutremurul a avut loc în zona seismică Vrancea, fiind un seism slab cu magnitudinea ml 2.9, la adâncimea de 77km, a transmis Institutul Național de Cercetare - Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Cutremurul a avut loc în apropierea următoarelor oraşe: 71km E de Brasov, 93km S de Bacau, 99km NE de Ploiesti, 125km V de Galati, 128km NV de Braila, 152km N de Bucuresti, 164km NE de Pitesti, 175km SV de Iasi, 183km E de Sibiu, 217km N de Ruse.

Luni dimineață, România a fost zguduită de tocmai cinci cutremure la scurt timp de la seismul devastator care a avut loc în Turcia. Cutremurul din România nu a provocat pagube materiale sau victime, față de cutremurul de 7,8 din Turcia și Siria care a făcut victime de peste 21.000 de persoane.

Cinci cutremure în România, în doar două ore

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului a înregistrat primul cutremur, care a fost și cel mai puternic. Seismul a avut o magnitudine de 4,5 și s-a produs la ora 3.26. Al doilea cutremur a avut o magnitudine de 2,6 și s-a produs la ora 4.09, iar al treilea a avut magnitudinea de 2,9 și s-a înregistrat la ora 4.13. Al patrulea cutremur a raportat o magnitudine de 2,7 la ora 5.01, iar ultimul cutremur, cu magnitudinea de 2,0, s-a produs la ora 05:26.

Cel mai puternic cutremur din România în ultimii ani

La datat de 3 noiembrie 2022, România a fost surprinsă de un cutremur destul de puternic. Potrivit Institutului Național de Cercetare‑Dezvoltare pentru Fizica Pământului, seismul care a avut loc în dimineața zilei de 3 noiembrie inițial a înregistrat o magnitudine de 5,5, după care specialiștii au revizuit intensitatea lui la 5,2. Cutremurul a avut loc în jurul orei 06.50, în zona seismică Vrancea, Buzău, însă a fost resimțit în mai multe orașe din țară și nu doar.

Citeste si:
Nou cutremur în România. Ce magnitudine a avut seismul și unde a...
Nou cutremur în România. Ce...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 10 Februarie 2023 - 12 : 02

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.