Circulația rutieră pe Valea Oltului între localitățile Lazaret și Boița, din județul Sibiu, a fost restricționată, după ce mai multe fisuri au fost depistate pe asfaltul de pe șosea.

Circulația rutieră a fost restricționată pe Valea Oltului

Traficul rutier a fost restricționat pe Valea Oltului, între localitățile Lazaret și Boița din cauza unor fisuri pe asfalt. Este deja pentru a doua oară în mai puțin de 10 zile de când s-au depistat mai multe crăpături în șosea. Autoritățile au decis să restricționeze traficul și să înceapă urgent lucrări în zonă. De asemenea, sunt consolidate şi malurile Oltului şi sunt asiguraţi și pereţii de stâncă.

Drumarii spun că până la începutul verii, tronsonul de 4 kilometri va fi gata refăcut. Autoritățile au decis să restricționeze circulația pe sensul de mers către Sibiu, pe o distanță de aproximativ 200 de metri pentru ca drumarii să lucreze în regim normal și să se evite orice risc de accidentare. Șoferii însă se pare că nu sunt mulțumiți de restricțiile impuse.

"Ore mai multe, consum mai mare, poluare mai mare, toate mai rele, până la sfârșit când sperăm că va fi mai bine", a declarat un șofer.

Lucrările de reparație din zona Boița-Lazaret au început în luna iunie 2022

Autoritățile menționează că după ce această porțiune de drum va fi gata restaurată, alte sectoare de drum cu alte probleme vor intra în reparație. De asemenea, pereții de stâncă vor fi asigurați cu plasă de metal pentru a evita orice incident și pentru securitatea tuturor participanților la trafic.

„Antreprenorul care se ocupă de zona respectivă, de consolidarea drumului a și început deja pregătirile. Sunt lucrări ce vizează în primul rând consolidarea taluzului drumului dintre partea cu Oltul. Mare parte lucrările au fost finalizate dar mai e de lucru și în acestă primăvară”, a afirmat Robert Elekes, purtător de cuvânt DRDP Brașov.

Citeste si:
Un TIR a luat foc pe Autostrada A3. Traficul a fost restricționat...
Un TIR a luat foc pe...

Lucrările de reparație din zona Boița-Lazaret au început în luna iunie 2022. Drumarii spun că lucrările se vor finisa la începutul verii din acest an. Costul total al lucrărilor de reabilitare a drumului este de aproximativ 27 de milioane lei.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 3 Februarie 2023 - 11 : 02

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.