Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş, a anunțat că a început distribuirea cardurilor de energie în șase județe din țară și în București. Autoritățile încearcă cât mai rapid să distribuie cardurile de energie în toate județele din România.

Cardurile de energie au început să fie distribuite în România

Miercuri, vor fi distribuite cele 362.000 de carduri de energie în şase judeţe din ţară, respectiv Alba, Argeş, Teleorman, Bacău, Bihor, Ilfov şi în Capitală, iar joi urmează să fie distribuite alte 132.000 de carduri în cinci judeţe (Brăila, Covasna, Giurgiu, Vâlcea şi Botoşani). Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş, a transmis că așa cum a promis, își respectă promisiunea pe care am avut-o faţă de români. Ministrul îi îndeamnă pe oameni să aibă răbdare pentru că aceste carduri vor ajunge la totți beneficiarii.

„Sunt şapte judeţe în care începe de astăzi această distribuţie a cardurilor de energie: Alba, Argeş, Ilfov, Teleorman, Bacău, Bihor şi municipiul Bucureşti. Deci, procesul se va derula în continuare, astfel încât, până la data la care vom avea posibilitatea de a plăti din aceşti bani ajutorul de încălzire, respectiv până la data de 20 februarie, beneficiarii noştri să îşi primească aceste carduri de energie. Fac apel pentru toţi beneficiarii acestui ajutor de încălzire la calm – şi să aibă încredere că primesc aceste carduri, aşa cum ei sunt identificaţi în listele de beneficiari. Deci, toată lumea va primi aceste carduri, toată lumea le va putea utiliza conform angajamentelor pe care le-am avut faţă de beneficiarii noştri – şi cred eu că dacă sunt anumite informaţii care sunt necesare pentru ceea ce înseamnă cardul de energie nu uitaţi call center-ul care va stă la dispoziţie”, a menţionat Marcel Boloş, într-o conferinţă de presă.

Ministrul a menționat că persoana care consideră că are dreptul la acest card de energie şi se consideră nedreptăţit poate să se adreseze la primăria de domiciliu pentru ca ancheta socială să clarifice situaţia. În cazul în care oamenii nu se află acasă în momentul în care sunt livrate cardurile, aceștia pot apela la call center.

„Toţi cei care primesc confirmare de primire să fie atenţi pentru a intra în posesia cardului, iar dacă sunt situaţii în care cardul chiar nu a ajuns la beneficiar – şi beneficiarii ştiu că sunt în situaţia în care ar trebui să primească acest card – atunci să sune la call center 031.9966 pentru a clarifica situaţia dumnealor”, a subliniat Boloş.

Distribuirea cardurilor de enrgie în Brăila, Covasna, Giurgiu, Vâlcea şi Botoşani

Oficialul a mai precizat că aceştia vor primi informaţii „dintre cele mai calificate profesional ca să poată să urmeze toate procedurile legale în vederea intrării în posesia cardului de energie”. Ministerul Investiţiilor şi Fondurilor Europene a transmis că numărul de carduri care va fi distribuit miercuri este următorul: Alba – 37.000, Argeş – 53.000, Ilfov – 29.000, Bucureşti – 106.000, Bacău – 52.000, Teleorman – 27.000, Bihor – 58.000.

Citeste si:
Voucherele alimentare vor fi încărcate înainte de sărbătorile de Paşti
Voucherele alimentare vor fi...

Joi, 2 februarie, alte 132.000 de carduri de energie vor fi distribuite în judeţul Brăila - 34.000 de carduri, în judeţul Covasna 21.000 de carduri, în Giurgiu – 21.000, în Vâlcea 27.000, iar în judeţul Botoşani – 29.000.

Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş, a susţinut miercuri o conferinţă de presă împreună cu directorul general al Companiei Naţionale Poşta Română, Valentin Ştefan, prin care au anunțat startul distribuirii cardurilor de energie, acordate de Guvernul României.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 1 Februarie 2023 - 03 : 02

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.