Centrul Infotrafic a anunțat că, sâmbătă dimineaţă, traficul rutier este închis pe mai multe drumuri naționale. De asemenea, au fost impuse şi restricţii de tonaj din cauza zăpezii viscolite. Condițiile meteorologice nefavorabile au dat mari bătăi de cap circulației rutiere începând de vineri după amiază.

Mai multe drumuri naționale au fost închise

Centrul Infotrafic din cadrul Inspectoratul General al Poliţiei Române a transmis că din cauza zăpezii viscolite mai multe drumuri naționale au fost închise ca măsură preventivă. Drumurile naţionale închise sunt următoarele:

1. DN 2 Căldăruşeanca – Râmnicu Sărat, judeţul Buzău;

2. DN 22 Râmnicu Sărat – Băile, judeţul Buzău;

3. DN 2C Costeşti – Padina, judeţul Buzău;

4. DN 23B Măicăneşti – Ciorăşti, judeţul Vrancea;

5. DN 2N Bogza – Jitia, judeţul Vrancea;

6. DN 23A Milcovul – Ciorăşti, judeţul Vrancea;

7. DN 23 Olăneasca, judeţul Brăila – Mândreşti, judeţul Vrancea;

8. DN 23B Măicăneşti – Codreşti, judeţul Vrancea;

9. DN 2R Jitia-Vintileasca, judeţul Vrancea;

10. DN 2L Tişiţa – Soveja, judeţul Vrancea;

11. DN 2M Focşani – Butucoasa, judeţul Vrancea.

De asemenea, circulaţia autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone a fost restricţionată pe următoarele drumuri naționale :

1. DN 2 Obrejiţa - Adjud, judeţul Vrancea;

2. DN 2D Focşani - Greşu, judeţul Vrancea;

3. DN 24 Cosmeşti, judeţul Galaţi – Tişiţa, judeţul Vrancea;

4. DN 11A Adjud - Podu Turcului, judeţul Vrancea.

5. DN 22 Râmnicelu, judeţu Buzău – Brăila, judeţul Brăila;

6. Toate drumurile naţionale din judeţul Tulcea.

7. Anumite sectoare ale DN21 (Brăila – Bărăganu), DN 21A (Bărăganu) şi 2B (Vizireni – Şendreni)

Porturile de la Marea Neagră au fost închise

Circulaţia autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone a fost restricţionată pe:

Citeste si:
MAE: Restricții de circulație în mai multe puncte de frontieră cu...
MAE: Restricții de circulație...

1. DN 22B Brăila, judeţul Brăila – Galaţi, judeţul Galaţi.

Pe DN 6, la kilometrul 425+850 de metri, în zona localităţii Armeniş, un pom a căzut peste drum, astfel blocând sensul de mers Caransebeş – Orşova.

Infotrafic a mai menționat că sunt așteptate precipitaţii sub formă de ninsoare, cu depunere de zăpadă pe partea carosabilă pe autostrăzile A1 Bucureşti – Piteşti (km 10 - 64), A2 Bucureşti – Constanţa (km 10 - 105), A3 Bucureşti – Ploieşti (43 - 68), în judeţele care se află sub atenţionările de cod galben şi portocaliu, dar şi în municipiul Bucureşti. Utilaje de deszăpezire acționează constant pe drumurile din țară şi se împrăștie și material antiderapant.

Toate porturile de la Marea Neagră sunt închise atât pentru transportul maritim, cât şi pentru cel fluvial, din cauza vântului puternic.

Citeste si:
Iarna revine în România. Cod galben de ninsori, ploi abundente și...
Iarna revine în România. Cod...

”Pentru o circulaţie în siguranţă în condiţii de iarnă, sfătuim ferm şoferii să circule cu multă atenţie, adoptând constant o conduită preventivă pe tot parcursul traseului, să aibă autovehiculele echipate corespunzător, să nu efectueze depăşiri periculoase sau manevre riscante şi să respecte restricţiile impuse”, a transmis Centrul Infotrafic.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 28 Ianuarie 2023 - 11 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.