O fetiță de doar șapte luni din Bistrița Năsăud a murit din cauza gripei. Anunțul a fost făcut de Anca Andrițoiu, directorul DSP Bistrița Năsăud.

Micuță de șapte luni, moartă din cauza gripei

Directorul DSP Bistrița Năsăud a declarat că în ianuarie 2023 au fost raportați peste 4 mii de pacienți cu infecții ale căilor respiratorii. În rândul acestor cazuri au fost înregistrate și decese.

”În luna ianuarie 2023 am avut 4.823 de pacienți cu Infecții Acute a Căilor Respiratorii Superioare – din care UN deces; 603 cazuri de pneumonii – din care 9 soldate cu deces; 80 cazuri gripă – din care 3 soldate cu deces” a explicat directorul DSP Bistrița Năsăud, Anca Andrițoiu.

Șefa DSP Bistrița Năsăud a mai menționat că majoritatea deceselor au fost îregistrate la persoane cu vârsta de peste 65 de ani care prezentau și alte afecțiuni. Printre aceste cazuri au existat și excepții de vârstă.

”E vorba de un tânăr de 34 de ani cu dizabilități și un bărbat de 55 de ani cu boală neoplazică. A treia excepție e o fetiță de 7 luni, din Dumitra, care a decedat de gripă. Aceasta a ajuns la UPU Pediatrie și a fost internată direct la Terapie Intensivă, iar de acolo a fost transferată de urgență la Cluj. La spitalul din Cluj a și decedat. Noi am testat-o de gripă și rezultatele erau pozitive. Nu era cunoscută cu alte boli sau afecțiuni. Așteptăm și noi rezultatul necropsiei ca să vedem dacă nu a mai fost și altă cauză” a explicat șefa DSP Bistrița Năsăud.

Simptome gripă

Gripa debutează brusc și destul de rapid se dezvoltă. Pacienții bolnavi de gripă au următoarele simptome:


 • febră peste 38 grade Celsius;

 • stare de oboseală;

 • frisoane;

 • transpirație abundentă;

 • tuse uscată;

 • dureri de cap;

 • dureri oculare;

 • dureri de gât/roșu în gât;

 • greață;

 • vărsături;

 • diaree;

 • pierderea poftei de mâncare.
Citeste si:
27 de români morți de gripă. Simptomele virusului
27 de români morți de gripă....


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 25 Ianuarie 2023 - 03 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.