Bonele au devenit destul de des întrebate în ultimii ani. Majoritatea familiilor au nevoie uneori de ajutor cu copiii și nu dispun de bunei sau alte rude care i-ar putea ajuta. Bonele sunt cea mai optimă soluție pentru părinții care muncesc, au casa în grijă sau pur și simplu au nevoie de puțin timp liber. Salariul acestora este generos în funcție de experiența acumulată, de calificări și recenziile din trecut.

Cât câștigă o bonă în București

În trecut, meseria de bonă nu era la mare căutare, deoarece aceasta nu era foarte plătită. Cu timpul însă, lucrurile s-au schimbat, iar salariul unei bone a ajuns să fie destul de atrăgător pentru femeile de astăzi. Pe lună, o bonă poate încasa până la 5.390 de lei. Salariul poate crește dacă aceasta are experiență și calificare.

În București, cererea pentru bone este destul de mare. Dacă înainte femeile stăteau acasă cu copiii 3 ani, acum acestea își doresc să se întoarcă la muncă cât mai rapid. De cele mai multe ori părinții muncesc ambii, nu au bunei sau rude care îi pot ajuta în permanență cu copiii și de aceea se optează pentru o bonă.

Media salarială a unei bone în România este de aproximativ 3.460 de lei, însă acesta diferă în funcție de cerințele angajatorului. Bonele sunt de două feluri: interne sau externe. Plata salariilor se mai bazează pe câțiva factori, printre care și intervalul orar de lucru, care poate fi full-time sau part-time.

Potrivit unui anunț, pentru un post de bonă în Capitală, cu program de lucru part-time, se oferă între 1500 și 1800 de lei, în funcție de experiență.

”Recrutăm bonă pentru familie deosebită! Locație: Dristor, zona metroului. Program de lucru part-time: 4 ore/ zi (în intervalul 9.00 – 13.00), de Luni până Vineri. Oferta salarială: 1500 – 1800 lei, negociabil în funcție de experiența anterioară. Vârstă copil: 4 luni

Candidatul ideal pentru noi este o persoană sociabilă, veselă, proactivă, responsabilă, interesată de o colaborare pe termen lung”, se arată în anunț.

Pe de altă parte, salariul unei bone interne crește la 4.000 de lei pe lună.

”Bona internă în București, 4000 lei - sector 1. Angajam bonă pentru familie deosebită din București. Program de lucru: intern, 2 weekend-uri libere lunar. Salariul lunar net oferit: 4000 lei. Contract de muncă perioadă nedeterminată. Beneficii: Cazare, hrană și transport asigurate de familia angajatoare

Citeste si:
Proiectul privind exercitarea meseriei de bonă a fost adoptat de Senat
Proiectul privind exercitarea...

Atribuții: activități specifice de baby-sitting pentru copil în vârsta de 2 ani. Cerințe post: experiență anterioară și prezentarea referințelor, persoană veselă, creativă, comunicativă, interesată de o colaborare pe termen lung”, se arată în acest anunț.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 24 Ianuarie 2023 - 10 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.