Anul 2022 a înregistrat zeci de accidente în București. Harta neagră a accidentelor din Capitală nu este prea îmbucurătoare, multe dintre aceste accident e având loc din neatenție, neacordarea de prioritate, oboseală și alte cauze.

Unde au avut loc cele mai multe accidente în București în anul 2022

În 2022, în București s-au produs zeci de accidente. Harta neagră evidențiază zonele în care s-au înregistrat cele mai multe accidente din Capitală din anul 2022. Potrivit acesteia, pe primul loc în rândul accidentelor se află Sectorul 1, cu 97 de accidente grave. Pe locul doi se regăsește Sectorul 2, cu 83 de accidente care au avut loc pe parcursul anului 2022, iar Sectorul 4 se clasează pe locul al treilea, cu 80 de accidente.

În raport de 40% din totalul accidentelor petrecute în Capitală au fost implicați și pietoni, lucru care este foarte grav. Cele mai multe dintre accidente au avut loc în zona centrală a Capitalei, asta înseamnă: Piața Unirii, Piața Universității și Calea Victoriei. Oamenii legii au raportat că principalele cauze pentru producerea acestor accidente sunt traversarea negulamentară și neacordarea de prioritate pentru pietoni.

De asemenea, accidentele s-au mai produs din cauza neatenției în prezența telefonului mobil, oboselii, consumului de alcool la volan. Un alt aspect al accidentelor este implicarea pietonilor. Numărul accidentelor în care sunt implicați pietoni este tot mai mare, lucru deloc îmbucurător. Astfel de accidente au loc fie din cauza pietonilor care traversează în locurile nepermise sau din cauza șoferilor care nu acordă prioritate pietonilor.

Șoferii prinși băuți sau drogați la volan ar putea face închisoare

Parlamentarii vor pune din nou în dezbatere proiectul de lege cu privire la pedeapsa cu închisoarea pentru conducătorii auto care vor fi prinși la volan băuți sau drogați și care vor produce accidente cu victime. Potrivit proiectului, aceștia nu vor mai putea scăpa doar cu suspendare.

Citeste si:
SAGA Festival anunță Nicki Minaj la București
SAGA Festival anunță Nicki...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 20 Ianuarie 2023 - 06 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.