Un afterschool din București, care se laudă că e la standarde europene, unde părinții plăteau mii de lei lunar pentru a-i ține pe copii într-un loc curat și sigur, s-a dovedit a fi complet dezastruos și chiar periculos pentru cei mici. Inspectorii de la Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) au închis centrul, după ce au concluzionat că școlarii stăteau în mizerie și primeau mâncare expirată.

Afterschool din București, la standarde europene, închis de inspectorii ANPC

Afterschool la standarde europene cu mizerie și mâncare expirată. Inspectorii ANPC au închis centrul. Cel care i-a sesizat pe reprezentanții ANPC a fost un părinte care a observat neregulile centrului când a venit să își ia copilul. Imaginile primite i-au convins pe inspectori să se prezinte la fața locului încă de la primele ore ale dimineții.

Părinții plătesc la acest afterschool între 1.450 și 2.000 de lei pe lună, iar copiii lor sunt înconjurați de igrasie, rugină și mâncare stricată. După verificările făcute, ANPC a dispus oprirea temporară a activității acestei unități și a dat amenzi de 22.000 de lei.

Conducerea centrului trebuie să remedieze problema pentru a putea funcționa din nou. ANPC crede că procesul de curățenie va dura ceva, mai ales că reprezentanții afterschool-ului nu văd nicio eroare.

Însă, problemele de igienă în astfel de centre educaționale sunt tot mai întâlnite, admit comisarii ANPC. „Pare că nu au nici noțiuni de bun simț creștin. Lucrurile sunt greu de imaginat. A pune pe masa celor mici”, a declarat Horia Constantinescu, ANPC.

Pe lângă închiderea temporară a unității educaționale și amendă, inspectorii ANPC au cerut ca situația să fie cercetată și din punct de vedere penal. De asemenea, centrul afterschool este acum cercetat și de agenții de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, din cadrul Poliției Capitalei.

„Am apelat inclusiv la organele de poliţie pentru a fi încadrată la punere în pericol cu bună ştiinţă a sănătăţii, pentru că, ştim cu toţii metabolismul copiilor este mult mai sensibil şi există riscuri de zeci de ori mai mari”, a completat Horia Constantinescu, ANPC.

Citeste si:
Evolution Innovation Center, By Brandaffair incepe “distractia” in...
Evolution Innovation Center,...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 19 Ianuarie 2023 - 10 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.