Mai multe restaurante din Poiana Brașov au fost închise înainte de Revelion, după ce în bucătăriile acestora au fost descoperite nereguli grave. Mâncare expirată, produse fără etichetă sau mucegai pe pereți. Asta au găsit inspectorii de la Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) în urma unui control care a avut loc miercuri.

ANPC închide mai multe restaurante din Poiana Brașov chiar înainte de Revelion

Inspectorii ANPC au fost în toate restaurantele, barurile și gheretele din Poiana Brașov care pregătesc mâncare pentru turiști. La toate unitățile care au avut activitatea închisă, ANPC a afișat astfel de anunțuri prin care clienții sunt atenționați asupra opririi temporare a prestărilor de servicii.

Iar nereguli au fost multe. De la condițiile de depozitare improprii, până la mâncare expirată, mucegai sau zeci de kilograme de carne care reprezintă un pericol pentru sănătatea clienților.

„Acolo unde vorbim, în principiu, de produse tipice acestei perioade, și aici mă refer la carne din porc, cu siguranță pericolul poate fi foarte mare, dacă respectivele alimente sunt depozitate neconform”, a transmis Horia Constantinescu, președinte ANPC, pentru Observator.

Una dintre unitățile închise vindea sandvișuri și sucuri într-una dintre parcările stațiunii. Reprezentantul său e de părere că decizia suspendării este exagerată, atât timp cât, spune el, deficiențele constatate nu sunt grave: crăpături în tavan, geamurile chioșcului sparte sau ciocolată caldă preparată din praf solubil, fără informarea clienților.

„Pentru o nimica toată... dacă ne găsea cu ceva expirat, dom'le, s-au expirat sau sunt condiții de mizerie sau... se făceau poze, adică ne închideau complet”, a spus Ion Frunză, comerciant.

Pentru moment, ANPC nu a făcut publice rezultatele complete ale controalelor din Poiana Brașov. Instituția va avea, în 2023, un buget de cinci ori mai mare decât cel de anul acesta.

Citeste si:
Chase & Status pregătesc un show incendiar la festivalul Massif
Chase & Status pregătesc un...

„După o lungă perioadă de timp, în sfârşit, activitatea susţinută a Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor a primit recunoaşterea publică pe care o merită. Pentru prima dată, în ultimii anii, greu încercaţi de crize succesive, cu impact direct asupra consumatorilor, datorită eforturilor şi înţelegerii cu care Ministerul Economiei, unul dintre cele mai afectate, în acest timp, s-a aplecat asupra modului în care ANPC reuşeşte să facă faţă solicitărilor crescânde ale pieţei, în condiţii depăşite cu mult de realitate, instituţia noastră va avea la dispoziţie un buget care o va aduce la un nivel tehnologic apropiat de zilele noastre. Beneficiind de resurse de cinci ori mai mari faţă de acest an, 2023 va însemna pentru ANPC un început putermic al modernizării şi pregătirii, pentru a face faţă provocărilor secolului 21", a anunţat ANPC.

Citeste si:
Pregătirile pentru Târgul de Crăciun din București au început
Pregătirile pentru Târgul de...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 29 Decembrie 2022 - 12 : 12

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.