Vel Pitar, cel mai mare producător de pâine din România, controlat de fondul de investiții Broadhurst Investments, a fost vândut către Bimbo, unul dintre cele mai mari grupuri din lume pe această nișă. Tranzacția se apropie de 200 de milioane de euro.

Vel Pitar, cumpărat de un grup mexican. Tranzacția de aproape 200 milioane de euro este finalizată

Vel Pitar a fost delistată de la bursă în 2006 de acţionarul majoritar Broadhurst, condus de managerul Andrei Siminel. Compania este parte a grupului New Century Holdings (NCH), ale cărui afaceri sunt coordonate la nivel local de Andrei Siminel.

Conform surselor Profit.ro, tranzacția de aproape 200 de milioane de lei este finalizată și urmează să fie anunțată săptămâna viitoare pe bursa mexicană, unde este listat grupul Bimbo, odată cu redeschiderea acestuia.

Bimbo a preferat să cumpere numai Vel Pitar, nu și afacerea de morărit Șapte Spice, controlat de același fond de investiții american Broadhurst, administrat de NCH. Reprezentanții NCH au confirmat informațiile publicate se sursa menționată. „Acțiunile societății Vel Pitar au fost vândute către grupul Bimbo”, au transmis ei.

Vel Pitar are peste 12 fabrici de pâine în România

Compania deține 12 fabrici de pâine în zece județe din țară și în București, având peste 170 de magazine proprii. Grupul a fost format în 2001, prin fuziunea celor patru fabrici din industria de morărit și panificație cumpărate de fondul de invesții Broadhurst în anii 1999 și 2000: Mopariv Vâlcea, Berceni București, Granpan Tecuci și Panegrano Cluj (aceasta din urmă, cumpărată în anul 2000 de Mopariv Vâlcea). În 2007, grupul a fost divizat în 3 firme: Vel Pitar (panificație), Șapte Spice (morărit) și VP Magassin (retail).

Bimbo, unul dintre cele mai importante grupuri de panificație la nivel global

Grupul mexican Bimbo, aflat pe piață din anul 1943, este unul dintre cele mai importante la nivel global, cu operațiuni în 33 de state din America, Europa, Asia și Africa. Compania are 197 de brutării și o cifră anuală de afaceri de aproape 15 miliarde de dolari. În Europa este prezent și în Spania, Italia, Franța, Portugalia, Marea Britanie, Rusia și Ucraina.

Citeste si:
Claudia Pătrășcanu, dată afară cu copiii din casa fostului soț:...
Claudia Pătrășcanu, dată...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 16 Ianuarie 2023 - 11 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.