O ambulanță a Serviciului Județean de Ambulanță din Galați care se afla în misiune a fost accidentată de un automobil la volanul căreia se afla un șofer în stare de ebrietate. Ambulanța a fost spulberată de pe șosea și proiectată într-o stație de tramvai. Conducătorul auto al mașinii nu a acordat prioritate ambulanței aflate în misiune.

Un șofer beat a accidentat o ambulanță aflată în misiune

Inspectoratul Județean de Poliție Galați a transmis că la data de 13 ianuarie 2023, în jurul orei 01.00, Poliția Galați a fost sesizată printr-un apel la serviciul de urgență 112, cu privire la producerea unui accident rutier pe bulevardul Siderurgiștilor, din municipiul Galați.

Oamenii legii s-au deplasat la fața locului și au stabilit că un bărbat în vârstă de 52 de ani, din municipiul Galați, conducea un autoturism pe strada Anghel Saligny, dinspre strada Gheorghe Doja. La intersecția cu bulevardul Siderurgiștilor acesta a accidentat o mașină a Serviciului Județean de Ambulanță Galați, care se afla în misiune cu semnalele acustice și luminoase aflate în funcțiune.

Ambulanța era condusă de un bărbat în vârsta de 49 de ani, din municipiul Galați, pe bulevardul Siderurgiștilor, dinspre strada Combinatului. În urma impactului, mașina ambulanței a fost proiectată într-o stație de tramvai. Din fericire, nicio persoană implicată în accident nu a avut de suferit.

Bărbatul avea o alcoolemie de 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat

„În urma impactului, autospeciala, care transporta către spital și o pacientă, a fost proiectată în refugiul stației de tramvai amplasată în imediata apropiere. Ambele autovehicule au fost avariate, însă, din fericire, nu a fost rănită nicio persoană”, a anunțat Poliția Galați.

În urma testării conducătorului auto cu etilotestul, rezultat a fost de 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar în cazul conducătorului ambulanței rezultatul a fost 0. Bărbatul care a fost depistat cu alcoomelie a fost condus la spital unde i-au fost preluate mostre biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.

„A fost întocmit dosar penal pentru infracțiunea de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, a mai transmis IPJ Galați.

Citeste si:
Dana Roba a chemat ambulanța. Starea ei s-a agravat, după...
Dana Roba a chemat ambulanța....

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 13 Ianuarie 2023 - 12 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.