Autoritățile din Capitală au anunțat că în perioada 16 ianuarie - 1 martie vor fi instituite noi restricții de circulație în zona Pasajului Doamna Ghica.

Restricții de circulație în zona Pasajului Doamna Ghica

Nicușor Dan a anunțat că lucrările au fost reluate alaltăieri, 9 ianuarie. Restricţii de circulaţie urmează să fie introduse în 16 ianuarie, luni, şi vor rămâne în vigoare până la 28 februarie, 1 martie. Acestea vor fi simetrice cu restricţiile care au fost și în luna decembrie, singura diferență fiind că acum e pe direcţia de ieşire, nu pe direcţia de intrare. De asemenea, va fi blocat accesul pe şoseaua care iese din Bucureşti şi va fi permis transportul pe cele două linii de tramvai.

„Deci în intervalul 16 ianuarie – 1 martie. După care, 1 martie – va fi terminată bucata care trece peste şosea şi după aceea, lucrările viitoare nu vor afecta traficul. Va fi vorba de coborârea din pod, al patrulea sfert din tablierul metalic. De ce este nevoie de asta? Aşa a fost făcut proiectul tehnic în anii 2018 – 2019, fără picior de sprijin. Neavând picior de sprijin, tu trebuie să pui nişte picioare provizorii de sprijin, să sudezi şi să iei respectivele picioare de sprijin. Nu poţi altfel”, a anunțat primarul Capitalei, Nicușor Dan.

Edilul Capitalei a menționat că Pasajul Doamna Ghica nu este investiția sa „favorită” din București, pentru că este o soluție punctuală, nu universală pentru traficul din oraș.

„Nu este lucrarea de investiţie favorită a mea din Bucureşti. Adică, ea va rezolva o intersecţie, nu va rezolva traficul. Noi, ca să rezolvăm traficul din Bucureşti, trebuie să ne uităm la soluţiile globale. Bineînţeles, e bun podul ăsta, dar trebuie să ne uităm la soluţiile globale. Mult mai bune vor fi reabilitările de linii de tramvai. (…) La Doamna Ghica a fost o aventură, adică o administraţie care avea conturile blocate s-a apucat să strice şi ce era acolo – adică vorbesc de bretelele laterale care făceau legătura – şi s-a trezit cu un proiect pentru care nu avea bani şi avea conturile blocate., a mai precizat Nicuşor Dan.

Citeste si:
Trafic restricționat în București cu ocazia Zilei Aviației
Trafic restricționat în...

În 2021, stadiul lucrărilor pe șantier a ajuns la 49%

Primarul Capitalei a precizat că au fost trei licitaţii la care n-a venit nimeni, pentru tablierul metalic, pentru că nimeni nu mai avea încredere să lucreze cu primăria. La moment, lucrarea este la Trustul de Clădiri Metropolitane. Pe partea de tablier metalic, aceștia au contractat la a patra licitaţie o firmă italiană care lucrează foarte bine. Până în prezent, pe tot ce înseamnă tablier metalic, graficul a fost respectat. Totodată, edilul crede că pasajul va fi realizat până pe 1 septembrie.

„Blocarea circulaţiei va fi lunea viitoare, 16 ianuarie, şi se va termina pe 1 martie. Deci tablierul metalic o să fie terminat în cursul lunii martie şi după aceea termenul pe care îl dă Trustul de Clădiri Metropolitane este vara asta. Eu cred că la 1 septembrie o să avem pasajul”, a mai spus edilul.

Citeste si:
Restricții de circulație pe A1, A2 și A 10. Se fac lucrări de...
Restricții de circulație pe...

Lucrările la Pasajul de la Doamna Ghica au fost reluate la finalul lunii august 2021, după ce 9 luni a fost în pauză. Această pauză a avut loc din cauza lipsei banilor, problemă care ulterior a fost rezolvată datorită unui parteneriat între Primăria Capitalei şi Primăria Sectorului 2. În luna decembrie 2021, Primăria Capitalei a anunţat că stadiul lucrărilor pe șantier a ajuns la 49%.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 12 Ianuarie 2023 - 12 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.