Brigada Rutieră a anunțat că joi, 20 iulie, cu ocazia Zilei Aviației, vor fi aplicate mai multe restricții de circulație.

Restricții în București de Ziua Aviației

Statul Major al Forţelor Aeriene a anunțat că joi, 20 iulie 2023, între orele 11.00 şi 12.00, va avea loc o ceremonie militară cu depuneri de coroane şi jerbe de flori la Monumentul Eroilor Aerului din Piaţa Aviatorilor, cu ocazia „Zilei Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene”.

Prin urmare, în intervalul orar 10.15 – 12.15, vor fi aplicate mai multe restricţii de circulaţie, pe următoarele porțiuni de drum:


  • Bd. Aviatorilor, pe ambele sensuri de circulaţie, între Piaţa Victoriei şi Piaţa Charles de Gaulle;

  • Aleea Modrogan şi Aleea Alexandru;

  • Str. Arhitect Ion Mincu, pe ambele sensuri de circulaţie, între Şos. Kiseleff şi Bd. Aviatorilor;

  • Str. Căpitan Gheorghe Demetriade, pe ambele sensuri de circulaţie, între Str. Emil Pangratti şi Bd. Aviatorilor.

De asemenea, sunt recomandate următoarele rute ocolitoare:


  • Piaţa Charles de Gaulle - Cal. Dorobanţilor - Bd. Iancu de Hunedoara - Piaţa Victoriei;

  • Piaţa Charles de Gaulle – Bd. Mareşal C-tin. Prezan – Şos. Kiseleff – Str. Arh. Ion Mincu – Bd. Ion Mihalache;

  • Piaţa Universităţii – Piaţa Romană – Cal. Dorobanţilor – Piaţa Charles de Gaulle;

  • Piaţa Universităţii – Piaţa Romană – Piaţa Victoriei – Bd. Ion Mihalache – Bd. Al. Averescu – Bd. Mărăşti – Piaţa Presei Libere.

Brigada Rutieră a transmis că va pune la dispoziție măsuri de fluidizare a traficului şi de prevenire a accidentelor de circulaţie. Totodată, solicită conducătorilor auto să evite circulația în aceste zone, să circule cu atenție, să utilizeze rutele ocolitoare și să nu oprească ori să staţioneze în locurile nepermise.

Citeste si:
Restricţii de circulație în noaptea de Revelion în Capitală
Restricţii de circulație în...

Șoferii sunt rugați să respecte semnalele, indicaţiile şi dispoziţiile poliţiştilor rutieri, iar pietonilor sunt îndrumați să circule doar pe trotuare, traversarea străzii să o realizeze doar prin locurile special amenajate şi la culoarea verde a semaforului electric, după ce s-au asigurat temeinic, iar conducătorii de vehicule le-au înţeles intenţia de a traversa.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 18 Iulie 2023 - 08 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.