Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunțat că Primăria Municipiului Bucureşti și-a lichidat toate datoriile pentru anul 2022.

Nicușor Dan a încheiat datoriile Primăriei Capitalei

Edilul Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat ca a intrat în anul 2023 curat, fără nicio datorie curentă a Primăriei Capitalei. La finalul anului 2022, acesta a reușit să lichideze datoriile Primăriei Capitalei. De asemenea, edilul spune că acest lucru a fost extrem de important deoarece este nevoie să ai încredere în mediul privat, acestea având un rol important în lucrările primăriei.

„La sfârşitul anului trecut, am stins datoriile curente ale Primăriei Capitalei, deci am început anul 2023 fără datorii curente. De ce este asta important? Este important să avem încrederea mediului privat, bănci şi companii, pentru că e important ca la lucrările noastre să vină companii private care să lucreze – şi vin.”, spune edilul Capitalei.

Totodată, Nicușor Dan spune că a văzut și un exemplu în care a fost nevoie să împrumute o sumă de bani pentru a evita un colaps al sistemului de termoficare și datorită încrederii a reușit să treacă de acest impas.

„Şi am văzut un exemplu la sfârşitul anului trecut – a trebuit să împrumutăm repede 500 de milioane de lei, pentru a evita colapsul sistemului de termoficare şi, având această încredere, am reuşit”, a precizat edilul general, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la sediul PMB.

Anterior, în luna septembrie, Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat că până la finalul anului 2022 Primăria Municipiului Bucureşti va achita integral datoria către Termoenergetica. PMB datora Termoenergetica 220 de milioane de lei, însă această datorie a fost redusă la 140 de milioane de lei.

Citeste si:
Pregătirile pentru Târgul de Crăciun din București au început
Pregătirile pentru Târgul de...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 11 Ianuarie 2023 - 12 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.