Românii branșați la rețeaua de termoficare, dar care nu au avut căldură și apă caldă cer despăgubiri de la Termoenergetica. Oamenii afirmă că nu este normal să primească facturi mari, în condițiile în care stau în frig, motiv pentru care mii de bucureșteni au depus deja documente pentru a-și primi banii înapoi. Conducerea companiei de termoficare a transmis că analizează cererile și dă vina pe vechimea conductelor.

Românii își cer înapoi banii pentru apa rece la preț de apă caldă

„Dimineaţa dacă dăm drumul la apă, stând la etajul 10 apa va curge mai mult de o jumătate de oră, cred că o oră. Noi consumăm în jur de 11mc de apă caldă pe lună”, a declarat Andrei Grigore, locatar, pentru Observator.

„E foarte frig, e foarte frig în casă. La căldură, aici pe zona de baie, niciodată nu am avut caloriferul fierbinte”, a completat acesta.

În zona Pantelimon, alți o mie de oameni cer înapoi 35% din valoarea facturilor pentru lunile noiembrie și decembrie.

„Noi cerem o reducere, o bonificaţie. Ei mi-au răspuns foarte scurt că ei facturează pe baza înregistrării din contor”, a afirmat Aurel Cristea, președinte de bloc.

Conducerea Termoenergetica susține că analizează punctual fiecare solicitare. „Faptul că au fost parametrii scăzuţi înseamnă că a fost o cantitate de energie termică mai puţină. În consecinţă şi valoarea facturii este una mai scăzută. Atât poate sistemul. Nu s-a inventat apa caldă, nu s-a descoperit apa caldă azi”, a transmis Claudiu Crețu, director Termoenergetica.

„Dacă dai drumul la apă caldă vine rece cel puţin 20 de minute până începe să vină călie”, a completat Dian Ungureanu, administrator de bloc.

„Pot să spun că 40% din consumul înregistrat pe contorii de apă caldă este apă rece”, a menționat Aurel Cristea, președinte de bloc.

În unele apartamente, pentru a curge apa caldă, e nevoie ca robinetul să stea deschis și două ore, ceea ce înseamnă un consum suplimentar de doi metri cubi de apă. Apa care, deși curge repede, este plătită pe post de apă caldă, adică triplu. Așa se face că, în loc să achite 7 lei pentru apă rece, sunt facturați la fiecare metru cub cu 17-22 de lei, ca pentru apa fierbinte.

Citeste si:
Reghecampf îi dă replică Anamariei Prodan: „Trăiește în continuare...
Reghecampf îi dă replică...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 10 Ianuarie 2023 - 01 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.