Epidemia de gripă din România a făcut și primele sale victime. Autoritățile au transmis că s-au raportat primele două decese din cauza virusului de gripă din România.

Primele două decese din România din cauza gripei

Valul de gripă din România a făcut primele victime. Două persoane au decedat din cauza virusului gripal. Este vorba despre două femei în vârstă de 25 de ani și 50 de ani din București.

La momentul actual, România este în stare de alertă epidemiologică din cauza numărului tot mai mare de cazuri de gripă. Până în prezent, Ministerul Sănătății nu a declarat stare de epidemie ca să evite restricțiile.

Potrivit specialiștilor, se estimează că vârful infecțiilor respiratorii va fi în intervalul 15 ianuarie-10 februarie. Din această cauză,în școli a fost recomandat ca profesorii și elevii să poarte măști de protecție, deoarece aceștia sunt cei mai dispuși la a se infecta.

Ministerul Sănătății încearcă să rezolve criza de medicamente

Ministerul Sănătății va purta discuții și cu companiile farmaceutice pentru a rezolva criza de medicamente din farmacii. Oamenii se plâng că nu mai pot găsi nicăieri mai multe tipuri de preparate de săptămâni bune.

De asemenea, Ministerul Sănătății a anunțat că pentru a limita răspândirea infecției, accesul în spitale va fi limitat și va fi făcut triaj epidemiologic pentru personalul medical în fiecare zi. Toți românii sunt îndemnați să poarte mască în spațiile închise. Elevii revin pe băncile școlii începând de luni, în regim normal. Deocamdată nu se ia în calcul suspendarea orelor sau trecerea în regim online sau în sistem hibrid.

Citeste si:
O fetiță de șapte luni din Bistrița Năsăud a decedat din cauza gripei
O fetiță de șapte luni din...

Simptomele gripei

Dacă vorbim de gripă, atunci debutul acestei infecții este brusc, agresiv, chiar violent. Următoarele simptome sunt specifice gripei:


  • febra destul de mare, 40-41 de grade Celsius,


  • tuse puternică


  • dureri de gât


  • nasul este înfundat sau curge


  • frisoane


  • cefalee sau durere de cap intensă


  • nu suportă lumina


  • disconfort generalizat


  • slabiciune


  • ochii sunt roșii, iritați



Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 6 Ianuarie 2023 - 02 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.