Un cutremur a avut loc, joi dimineața, în zona seismică Vrancea, județul Buzău.

Cutremur joi dimineața în România. Al doilea cutremur pe anul 2023

Potrivit Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, cutremurul s-a produs joi dimineaţa la la ora 04:27:28 (ora locală a României), un cutremur slab cu magnitudinea ml 2.4, la adâncimea de 100km.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 75km E de Brasov, 84km NE de Ploiesti, 110km S de Bacau, 116km V de Galati, 116km V de Braila, 135km N de Bucuresti, 157km NE de Pitesti, 189km E de Sibiu, 190km SV de Iasi, 200km N de Ruse.

Chiar în prima zi din an, pe 1 ianuarie 2023 a avut loc primul cutremur din nou an la ora 03:41:21 (ora locală a României) cu o magnitudine de ml 3.3, la adâncimea de 80 de kilometri.

Cel mai puternic cutremur din România în ultimii ani

La datat de 3 noiembrie 2022, România a fost surprinsă de un cutremur destul de puternic. Potrivit Institutului Național de Cercetare‑Dezvoltare pentru Fizica Pământului, seismul care a avut loc în dimineața zilei de 3 noiembrie inițial a înregistrat o magnitudine de 5,5, după care specialiștii au revizuit intensitatea lui la 5,2. Cutremurul a avut loc în jurul orei 06.50, în zona seismică Vrancea, Buzău, însă a fost resimțit în mai multe orașe din țară și nu doar.

De ce RO-Alert nu a trimis un mesaj de avertizare la cutremur

Atunci când vine vorba de cutremurele produse în România, oamenii nu sunt avertizați prin mesaje emise de RO-Alert. O mare parte dintre aceștia s-au întrebat de ce în asemenea cazuri nu sunt emise mesaje de avertizare.

Şeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a explicat de ce nu se emit mesaje RO-Alert în cazul unui cutremur și cu această ocazie a oferit două motive.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 5 Ianuarie 2023 - 01 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.