Doliu în lumea teatrului românesc. Actorul Cornel Ciupercescu a decedat la vârsta de 77 de ani. Teatrul Evreiesc de Stat a anunțat despre moarte artistului.

Actorul Cornel Ciupercescu s-a stins din viață la 77 de ani

"Bunul și iubitul nostru, adoratul nostru, ne-ați dat de jucat cea mai grea scenă, astăzi...

Câte o fărâmă din fiecare dintre noi, zboară acum printre îngeri, odată cu plecarea dintre pământeni a celui care a fost prietenul, colegul, căpitanul nostru, Cornel Ciupercescu.
Nenea Ciupi ați fost și veți rămâne iubire. Mulțumim pentru tot. Mulțumesc pentru tot.

Ne vom lua rămas bun, marți, 6 decembrie, ora 11:00, la cimitirul Bellu. Sunt alături de familia sa minunată, vă sărut sufletele și mă retrag în liniștea grea a zilei", a postat pe Facebook actrița Natalie Ester.

"Am aflat o veste tristă. Astăzi dimineață ne-a părăsit colegul și prietenul meu, Actorul CORNEL CIUPERCESCU. Dumnezeu să-l odihnească în pace!", a spus, la rândul său, actorul Nicolae Călugărița.

Cine a fost Cornel Ciupercescu

Cornel Ciupercescu a fost un cunoscut actor de teatru și film din România. Acesta s-a născut la data de 22 februarie 1945, în Brăila. A absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică “I.L.Caragiale”, la clasa profesorului George Carabin (promoția 1970). Cornel Ciupercescu a avut mai multe roluri la Teatrul Municipal Ploiești - Rică Venturiano în „O noapte furtunoasă” (de I.L. Caragiale, regia Marcel Anghelescu), Valère în „Avarul” (de Molière, regia Harry Eliad), Malcolm în „ Macbeth” (de William Shakespeare, regia Aureliu Manea), dar și la Teatrul de Stat Târgu Mureș - Boze în „Pădurea împietrită” (de Sherwood Anderson, regia Gh. Harag), Tase în „Un individ suspect” (de Sterea Popovici, regia Eugen Marcus).

Citeste si:
Tatăl lui Harry Potter vine în premieră la Comic Con. Actorul...
Tatăl lui Harry Potter vine...

Începând din 1990, a fost actor la Teatrul Evreiesc de Stat aproape 30 de ani. În tot acest timp, artistul a jucat roluri precum Saladin, în „Nathan înțeleptul” de G. E. Lessing, Gaston Schmaltz, în „Povestea unei bănci particulare”, de Friedrich Dürrenmatt, Golem, în „Golem”, de H. Leivik sau Ulrich von Hutten, în „Elogiul nebuniei”, de Dumitru Solomon.

Cornel Ciupercescu a fost cunoscut mai ales pentru rolul lui Nicolae Bălcescu, pe care l-a jucat în patru filme diferite (Nicolae Bălcescu, în „La răscrucea marilor furtuni”, regia Mircea Moldovan) sau Frâncu Slătineanu, în „Castelul din Carpați”, regia Stere Gulea.

Actorul va fi înmormântat marți, 6 decembrie, de la ora 11, la Cimitirul Bellu.

Citeste si:
Ce meserie ar fi avut Denis Hanganu, dacă nu era actor: „O spun...
Ce meserie ar fi avut Denis...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 4 Decembrie 2022 - 04 : 12

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.