Poliţiştii Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au confiscat peste 19 tone de articole pirotehnice în perioada 21 noiembrie – 1 decembrie. Poliţia Română spune că aceste materiale sunt vândute ilegal în marea majoritate a cazurilor și anume din cauza lor au loc cele mai multe dintre accidente în perioada sărbătorilor.

Peste 19 tone de petarde au fost confiscate de oamenii legii

Poliţiştii Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au făcut verificări la peste 122 de firme și persoane fizice care comercializau artificii și alte produse explozibile. În urma controalelor s-au depistat 103 infracţiuni ce sunt cercetate în 83 de dosare penale, fiind bănuite în jur de 101 persoane.

De asemenea, au fost aplicate și 17 contravenţii în valoare totală de 25.500 de lei şi indisponibilizate, în vederea confiscării, 19.267 de kilograme de articole pirotehnice, din categoriile F1, F2, F3, F4 şi P1, în valoare de 1.593.340 de lei.

Poliţiştii Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, împreună cu polițiștii Direcţiei de Ordine Publică, Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice, Direcţiei de Poliţie Transporturi, Direcţiei Rutiere şi Institutului de Cercetare şi Prevenire a Criminalităţii, au pornit pe 21 noiembrie acţiunea naţională „Foc de artificii 2022-2023”.

Artificiile și petardele sunt cele mai mari atracții ale oamenilor în pragul sărbătorilor de iarnă. Însă de cele mai multe ori anume din cauza acestora se produc și cele mai multe accidente. Acestea pot provoca de la incendii chiar până la cazuri de deces. Anual, de Crăciun și Revelion, românii procură materiale pirotehnice pentru a sărbători într-un mod cât mai impresionant, însă se întâmplă exact invers.

În fiecare piață se pot găsi persoane care se ocupă cu vânzarea acestor materiale, însă care nu dețin acte oficiale care le permit să comercializeze petarde și alte materiale pirotehnice. Oamenii legii îi îndeamnă pe români să se abțină din a procura asemenea artificii de Crăciun, mai ales de la vânzători neautorizați, pentru a evita accidentele neplăcute chiar în zilele de sărbătoare.

Citeste si:
Prefectul Capitalei interzice vânzarea artificiilor și a petardelor...
Prefectul Capitalei interzice...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 3 Decembrie 2022 - 02 : 12

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.