Sărbătorile sunt extrem de solicitante, atât moral, cât și...fizic. Mesele copioase pline de mâncăruri care mai de care mai aromate sunt o tentație puternică. În asemenea perioade, oamenii se distrează și se relaxează alături de cei dragi, mănâncă și beau după plăcerile sufletului. Potrivit unui studiu, la categoria băuturilor non-alcoolice, românii preferă să bea cafea, după care apă minerală plată și carbogazoasă. Când vine vorba de băuturile alcoolice, în fruntea clasamentului se află berea.

Ce băuturi consumă cel mai des românii de sărbători

Potrivit studiului, 84.4% dintre respondenţii au spus că la categoria de băuturi non-alcoolice, prima pe listă este cafeaua, urmată apoi de apa minerală plată şi carbogazoasă, băuturile răcoritoare şi de abia pe al cincilea loc se regăsește și ceaiul. Românii condumă foarte multă cafea, indiferent dacă aceasta este cu lapte sau fără sau alte tipuri de cafea. Românii nu își pot începe dimineața fără o cafea.

Când vine vorba de sărbătorile de iarnă, clar includem în discuție și băuturile alcoolice. La prima vedere am avea tentația de a vorbi despre vinuri şi spirtoase, însă rezultatele studiului ne arată cu totul altceva. 49.3% dintre respondenți au declarat că în acest an de sărbători vor cumpăra și vor consuma bere. Pentru români, această băutură se află în capul listei atunci când vine vorba de băuturile alcoolice.

A doua băutură pe listă este vinul (35%), după care este urmat de şampanie cu 15.1%. Băuturile spirtoase sunt consumate de doar 10.4% dintre consumatorii care au participat la acest sondaj. Unii români preferă şi alte băuturi pentru sărbători precum ginul, unii optează pentru lichior, vodkă, rom, tequila sau whisky.

Chiar dacă nu este inclus în studiu, însă românii din mediul rural preferă să consume și tradiționala pălincă. Orice nu ar consuma românii de sărbători este indicat să se consume cu măsură pentru a evita unele incidente.

Studiul „Ce băuturi preferă românii de sărbători” a fost realizat de Cognition, în baza rezultatelor obţinute prin intermediul GWI Consumer Insights privind comportamentul de consum şi preferinţele persoanelor cu vârsta de peste 21 ani, eşantion omogen reprezentativ pentru mediile urban si rural de pe teritori-ul României, pentru ultima lună.

Citeste si:
9 obiceiuri zilnice care te ajută să îți menții organismul sănătos
9 obiceiuri zilnice care te...

Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 2 Decembrie 2022 - 01 : 12

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.