Surpriză pentru români în minivacanţa de Sfântul Andrei şi 1 Decembrie. Andra, Nicolae Voiculeţ şi Lupii lui Calancea, dar şi alţi artişti și formații vor susţine concerte live la Târgul de Crăciun din Piaţa Constituţiei. Organizatorii pregătesc un program special de sărbătorile ce urmează.

Concert la Târgul de Crăciun București, în minivacanţa de Sfântul Andrei şi 1 Decembrie

ARCUB a anunțat că în perioada 30 noiembrie şi 4 decembrie, la Târgul de Crăciun din București vor avea loc mai multe concerte zilnice care vor include colinde, cântece tradiţionale şi hituri celebre în interpretarea unor coruri, orchestre folclorice, ansambluri de alămuri, formaţii etno-rock, artişti pop şi artişti instrumentişti.

De Sfântul Andrei, pe data de 30 noiembrie, la Târgul de Crăciun, începând cu ora 19.30, vor evolua Picii lu’ Soreasca, Armonia Brass Quintet şi Andra.

De Ziua Naţională a României va răsuna muzica populară. Cei care vor încinge atmosfera vor fi Lavinia Goste alături de maestrul dirijor Marius Zorilă, Orchestra Naţională „Valahia” şi invitatul de onoare Valentin Samfira, care vor interpreta melodii populare din toate zonele etnofolclorice ale ţării, interpretate la instrumente tradiţionale, precum fluier geamăn, cimpoi, caval, ocarină, trâmbiţă, nai sau taragot. Tot în această zi va urca pe scenă și formaţia Butterfly Band.

Pe data de 2 decembrie, concertul va debuta cu Corul Universităţii din Bucureşti şi Spirit Brass Quintet. Pe scenă va urca și Nicolae Voiculeţ, artistul care a dus arta naiului până în Japonia, America de Nord şi de Sud, colaborator al Orchestrei Filarmonice din Viena, Stockholm şi Praga.

Campionatul Mondial de Fotbal din Qatar, transmis în direct la Târgul de Crăciun Bucureşti

Sâmbătă, 3 decembrie, atmosfera va fi întreținută de Folk for Kids, Armonia Brass Quintet şi Lupii lui Calancea. Iar în ultima zi a minivacanţei, concertul va fi încheiat de Vocea copilăriei, Corul de Copii Radio condus de dirijorul Răzvan Rădos, Ana Cebotari şi concertul de pop-opera oferit de Cezar Ouatu & Ascendis Choir.

Programul concertelor de la Târgul de Crăciun Bucureşti va fi continuat cu un program la fel de special pe data de 6 decembrie, de Sfântul Nicolae, invitată specială fiin Felicia Filip. În weekendul 9-11 decembrie, vizitatorii târgului vor avea parte de trei concerte pe seară ale unor tarafuri, formaţii pop, coruri religioase, coruri de copii şi grupuri vocale.

Citeste si:
Programul manifestărilor de 1 Decembrie, Ziua Națională a României....
Programul manifestărilor de 1...

Pentru amatorii de fotbal, TVR va transmite în direct meciurile de la Campionatul Mondial de Fotbal din Qatar chiar la Târgul de Crăciun din București, pe ecranele special amenajate. Programul artistic al Târgului de Crăciun Bucureşti 2022 este realizat cu ajutorul Cantus Mundi.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 28 Noiembrie 2022 - 05 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.