Premierul Nicolae Ciucă a transmis un mesaj de felicitare tuturor românilor cu ocazia Zilei Bucovinei. Acesta a spus că regiunea are nevoie de perspective pentru prezent și pentru viitor cu ajutorul accesării fondurilor europene sau a altor programe.

Ciucă a transmis un mesaj de Ziua Bucovinei. Ce le-a urat românilor

„Astăzi este sărbătoarea mândrei și dulcei Bucovine, care marchează 104 ani de la unirea acestui ținut istoric cu celelalte țări românești, la 28 noiembrie 1918, un moment de suflet al tuturor românilor bucovineni și o etapă importantă care a contribuit la desăvârșirea visului de unitate al tuturor românilor, odată cu Marea Unire”, a transmis premierul Nicolae Ciucă de Ziua Bucovinei.

Premierul a menționat că „indiferent de schimbările pe care istoria le-a mai adus destinului său, Bucovina se evidențiază ca un tărâm al tradițiilor, al valorilor culturale, al credinței și al frumuseții naturii, toate acestea împletite cu istoria, buna conviețuire și ospitalitatea deosebită a oamenilor”, iar „obiectivele culturale și istorice, satele tradiționale bucovinene care sunt adevărate muzee în aer liber și frumusețea naturii fac din Bucovina una dintre cele mai apreciate destinații turistice, atât pentru români, cât și pentru turiștii din alte țări”.

Ziua Bucovinei în pandemia cu COVID-19

Ciucă spune că a avut ocazia de multe ori să viziteze și să admire locurile din această regiune și a apreciat de fiecare dată frumusețea lor, dar și oamenii primitori și gospodari și spiritul de solidaritate de care au dat dovadă în acest an în acțiunile de sprijin pentru refugiații din Ucraina, printre care s-au numărat și mulți etnici români din teritoriul bucovinean de peste graniță nevoiți să fugă din calea agresiunii militare ruse.

De asemenea, șeful Executivului a mai arătat că își dorește ca tot acest patrimoniu material, cultural, istoric și uman să rămână intact, dar să se asigure că oferă perspective și pentru prezent și viitor, prin sprijin pentru accesarea fondurilor europene cu care pot fi implementate proiecte de interes local, dar și prin alte măsuri precum Programul guvernamental ”Sprijin pentru România”.

Citeste si:
Programul manifestărilor de 1 Decembrie, Ziua Națională a României....
Programul manifestărilor de 1...

În anul 2020, din cauza pandemiei cu coronavirus, Suceava a renunțat să organizeze evenimente tradiționale în aer liber: Târgul de Crăciun, Revelionul sau Ziua Bucovinei.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 28 Noiembrie 2022 - 12 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.