Metrorex a anunțat că va începe lucrările de înlocuire a 18 kilometri de şină de pe Magistralele 1,2 şi 3. Lucrările se vor desfășura în primul semestru al anului 2023.

Metrorex înlocuiește 18 km de șină

Metrorex a achiziţionat de curând 1.029 de tone de şină necesare pentru lucrările de înlocuire a șinelor de metrou. Acestea au ajuns zilele trecute în Depoul Berceni. Valoarea totală a șinelor se estimează la aproximativ un milion de euro şi este finanţat din surse proprii.

"Convoiul cu cele 150 de bucăți a câte 120 m lungime a fost descărcat de către personalul Metrorex și transportat pe amplasament, în zonele unde se va face înlocuirea de șine", potrivit unui comunicat al companiei.

Compania a transmis că aceste lucrări se vor efectua pe timp de noapte, iar mersul trenurilor nu va fi afectat în niciun fel de aceste lucrări. Înlocuirea șinelor se va face începând din primul semestru al anului 2023.

"Lucrările de înlocuire a șinei se vor realiza pe timp de noapte, fără afectarea circulației trenurilor cu călători realizată conform graficelor. Operațiunea de refacție a căii de rulare se va derula în primul semestru al anului 2023", a mai precizat Metrorex.

Magistrala de metrou Berceni-Pipera va avea o staţie în plus

Până la finalul anului, magistrala Berceni-Pipera va avea o stație în plus, în sudul Capitalei. Noua oprire, Tudor Arghezi, va fi gata în noiembrie, promite Primăria Sectorului 4. Dar prelungirea magistralei nu se oprește aici! Primăria de sector vrea să mai adauge alte 3 stații care vor ajunge până în comuna Berceni.

„Lucrările vor fi finalizate în cursul lunii noiembrie. În momentul de faţă suntem mobilizaţi 400 de oameni”, a declarat Gabriel Stănescu, Director Executiv Vector Internațional.

Citeste si:
Stația de metrou Tudor Arghezi este inaugurată astăzi
Stația de metrou Tudor...

Primăria Sectorului 4 are planuri și mai mari. Vrea să facă încă trei stații, pe aceeași magistrală, până în comuna Berceni.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 25 Noiembrie 2022 - 09 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.